Ontdekken overspel via social media aanleiding tot scheiding

Vorige week berichtten we u over een onderzoek waaruit bleek dat frequente twitteraars vaker vreemdgaan en scheiden.

De studie gaat zover dat men mensen aanraadt om het gebruik van social media in te dammen om op die manier conflicten te voorkomen………

“Ik vind het geen grootse onthulling dat mensen die niet blij zijn binnen hun relatie aandacht zoeken op social media,” zegt Dr. Eric Anderson van overspelwebsite AshleyMadison.com.

De man die rijk wordt van het vele vreemdgaan in de wereld keert de zaken echter om.

Dit onderzoek toont niet aan dat social media voor relatieproblemen zorgen, maar juist dat mensen die ontevreden zijn met hun relatie elders aandacht gaan zoeken. En de gemakkelijkste manier is via social media. Of het nu om snelle updates op Twitter is, chatten met vrienden op Facebook of een affaire zoeken. Het is het effect van ontevredenheid binnen relaties, niet de oorzaak.”

Hoewel Twitter geen datingsite bedoeld is, gebruiken veel mensen het als een neutrale plek om met mensen te praten en te flirten, waardoor ze zichzelf blootstellen aan ontdekking van hun affaire met alle problemen die daar bij komen kijken.

In de Verenigde Staten is op dit moment volgens de American Academy of Matrimonial Lawyers in tweederde van de scheidingszaken een ontdekking van affaires via social media de aanleiding voor de breuk.

Noel Biderman wil dit uiteraard beter doen onder hun motto ‘discreet vreemdgaan’.

“Veel mensen zoeken oude vlammen op via Facebook of Tinder. Maar de digitale lippenstift is makkelijk te ontdekken”, zegt hij. “En dat kan verregaande niet wenselijke gevolgen hebben. Onze site wist alle communicatie zodra gebruikers de site verlaten.”

Lees ook:Overspel Brazilië – Nederland: 1-1
Lees ook:Sociale media maken net zoveel relaties als ze kraken
Lees ook:Partners twitteren hun relatie aan gort
Lees ook:Van flirt naar relatie in 224 tweets
Lees ook:Kinderen ‘zetten ouders aan’ tot vreemdgaan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>