Mannen gaan vreemd met zeer vrouwelijke vrouwen

Mannen die op zoek zijn naar een avontuurtje buitenshuis zoeken onbewust naar de zeer vrouwelijke vrouwen.

Vooral een slanke kaaklijn en volle wangen, hebben de voorkeur bij mannen die al een partner hebben…….

Zo blijkt uit online onderzoek door Anthony Little van de University of Stirling en Benedict Jones van de University of Glasgow, waarover is gepubliceerd in het ‘British Journal of Psychology’.

Het ‘proefpanel’ bestond uit 393 heteroseksuele mannen, waarvan 207 met een partner.

Zij kregen telkens 2 versies te zien van 10 Europese en Japanse vrouwengezichten, digitaal aangepast om meer c.q. minder vrouwelijk te ogen.

Vooral uitgesproken vrouwelijke gezichtskenmerken, zoals een slanke kaaklijn en volle wangen, hebben de voorkeur bij vooral gebonden mannen.

Deze uiterlijkheden ontstaan door door hoge oestrogeenniveaus en worden geassocieerd met gezondheid, jeugdigheid, trouw (?!) en vruchtbaarheid.

De voorkeur voor deze vrouwen is nog sterker bij mannen die zichzelf ook aantrekkelijk vinden. M.a.w.: hoe mooier de man, hoe vrouwelijker de gezichtskenmerken van de eventuele minnares moeten zijn.

Wanneer de wetenschappers hen vroegen om een vrouw voor een lange relatie aan te wijzen, was hun voorkeur voor vrouwelijke gezichtskenmerken veel minder sterk.

Daarmee verschillen mannen overigens niet van vrouwen: zij vallen ook voor mannelijkere mannen met veel testosteron wanneer ze op zoek gaan naar een kortstondig seksavontuurtje.

Saaiere, bravere mannen zijn het huwelijksmateriaal. Zij worden gekozen voor het gezinsleven, omdat ze betrouwbaarder zijn en vaker blijven om voor de kinderen te zorgen.

Psycholoog Anthony Little suggereert: “Misschien zijn bepaalde mensen sowieso geneigd tot buitenechtelijke relaties. Of wellicht is het risisco van een affaire zo groot, dat alleen de allerknapsten de zonde waard zijn.”

Lees ook:Vrouwen hebben het liefst een mannelijke manager, maar een vrouwelijke is beter
Lees ook:Zijn droomvrouw lijkt op z’n moeder. Haar ideale man heeft trekken van d’r vader.
Lees ook:Slanke mensen leggen makkelijker contacten dan dikkere
Lees ook:Stemmen van slanke vrouwen worden na de overgang mannelijker
Lees ook:Kijkt hij naar je gezicht of naar je lichaam?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>