Mannen plegen overspel vanwege het avontuur. Vrouwen uit ongenoegen.

De boulevardpers smult op dit moment weer van de verhalen over vreemdgaan. Ik hoef u de namen niet te noemen. U zult u wellicht ook afvragen: waarom doet ‘den mensch’ dit toch?

Kort door de bocht: vrouwen neuken omhoog en mannen in de breedte.

Vergeef me even deze platte samenvatiing, maar die maakt duidelijk waar we genetisch op geprogrammeerd zijn.

Als vrouwen ‘hoger’ zaad kunnen krijgen dan dat van hun man, willen ze óf voor een baby óf ook voor een relatie buiten de pot pissen.

Mannen willen hun zaad van nature vooral zo breed mogelijk uitzetten en houden van afwisseling.

Maar de vrouwen van nu beginnen ‘mannelijke’ sekstrekjes te krijgen………….

Jonge gebonden mannen en vrouwen plegen namelijk even vaak overspel.

Arts en biologisch antropologe Helen Fisher legt uit dat vreemdgaan altijd een ‘mannending’ was. Vrouwen waren vroeger immers afhankelijk van hun echtgenoot voor hun levensonderhoud. Ontrouw was voor vrouwen dan ook uit den boze.

In  de hedendaagse samenleving is er dus veel veranderd tussen Venus en Mars. Recente onderzoeken tonen aan dat mannen en vrouwen onder de 40 jaar even vaak naast de echtelijke pot piesen. Dames van nu zijn zich veel meer bewust van hun seksualiteit en spelen die uit.

Echter: de redenen voor overspel verschillen. Een man laat zich vaak verleiden door een nieuw seksueel avontuur, terwijl een vrouw meestal vreemd gaat uit ongenoegen over haar bestaande relatie.

Vrouwen willen geen onenightstand, maar wensen daarentegen een heel ander leven op te bouwen met een nieuwe vlam. 54% van de mannen die een scheve schaats rijdt, geeft toe dat ze eigenlijk wel gelukkig zijn binnen hun relatie, tegen 36% bij de vrouwen.

“Mannen en vrouwen lijken samen in een complot te zitten wat vreemdgaan betreft”, aldus dokter Helen Fisher. “De beide seksen lijken er stellig van overtuigd dat mannen meer bedriegen. Vrouwen willen dat mannen geloven dat zij trouw zijn, terwijl mannen niets liever lijken te willen dan dat voor waar aan te nemen. Maar het is en blijft een feit dat er altijd 2 nodig zijn voor een slippertje!”

Bekijk hieronder de TEdx Talk van Helen Fisher over dit thema.

Lees ook:SGP tegen overspel: ‘Bemin je gezin’
Lees ook:George Clooney Effect: slim is het nieuwe sexy!
Lees ook:Is sexting met een derde ook overspel?
Lees ook:Kus bepaalt seks en verdere relatie
Lees ook:Van stoeipoes tot kraamvrouw: eerste kind is reden voor overspel!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>