‘Onschuldige overspelsites’ leiden tot vette ellende

Een keertje flink buiten de pot pissen zou goed zijn voor de mens. Het zou zelfs een relatie kunnen redden.

Lekker hedonistisch denken: je leeft maar 1x en waardom dan maar 1 partner tegelijk?

Dat willen sites als SecondLove, VictoriaMilan en AshleyMadison hun online klanten graag doen geloven.

Maar relatietherapeuten zien de scherven……

Daarover bericht vandaag TROUW.

Françoise Vaal, relatiecounseler uit Nederhorst den Berg begrijpt het wel, die drang om weer eens vrij met potentiële bedpartners om te gaan.

“Om je te verlossen van de logistieke productie die vaak is ontstaan. No strings ­attached. Maar de kunst is juist om dat toch weer te gaan zoeken in je huidige relatie. Weer naar elkaar kijken. Ik laat stellen vaak zien hoe weinig ze van elkaar weten. Wat is de lievelingskleur of favoriete acteur van de ander? Nee, ook vrouwen hebben vaak geen benul.”

Volgens Françoise Vaal is het eerder een signaal als iemand naar een overspelsite surft. “Het komt er vaak op neer dat men forse problemen heeft, maar nog niet naar een gewone datingsite durft te gaan. Secondlove lijkt dan veilig. Maar dat is het allerminst.”

“Het zal vast een enkele keer gebeuren dat een relatie opfrist van bezoek aan zo’n site”, zegt Alfred Lange, hoogleraar gezins- en familietherapie aan de Universiteit van Amsterdam. ”

Als beide partners gelijktijdig zoiets doen, zou het goed uit kunnen pakken. Hoewel, zeg je dan tegen je partner ‘schat, ik ga even naar boven om op de computer te kijken of er nog iemand heeft gereageerd’? Ik denk dat het veel vaker ontwrichtender gaat werken. Vooral als de relatie al niet zo goed is. Het gaat niet om het opdoen van gezellige contacten, maar om flirten of uiteindelijk seks. En dat zijn beide vormen van georganiseerd vreemdgaan en dat leidt meestal tot ellende.”

Lees ook:Rijkste vrouw van Frankriijk schrapt partner uit testament
Lees ook:Liefdesbrieven in schoenendoos onthullen onmogelijke oorlogsliefde
Lees ook:Buitenechtelijke datingsite voor bi-avontuurtjes
Lees ook:Frankrijk staat stijf van overspel
Lees ook:Tweederde van de vreemdgangers houdt nog veel van eigen partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>