Refo-jongeren klagen weer over websites voor vreemdgangers

Over smaak (zie illustratie) en goede manieren valt te twisten. Dat iemand vreemdgaat, moet hij of zij zelf weten. Dat vinden niet alleen u en ik, maar zelfs de staatssecretaris.

Die moest daar laatst een uitspraak over doen vanwege klachten van burgers over reclame voor overspel-websites als Second Love en Victoria Milan.

Maar de jongeren van de SGP zijn het daar niet mee eens. Zij willen niet in de verleiding worden gebracht…….

De reclame is in strijd met de wet en het goed fatsoen, beweert SGP-jongeren, die vandaag een klacht indiende bij de Reclame Code Commissie.

“De reclame is in strijd met basale normen die voor het functioneren van de samenleving van fundamenteel belang zijn”, aldus de politiek voorzitter van SGP-jongeren, Martin de Jong in een brief aan de commissie.

“Reclame voor bedrog en overspel kunnen we niet hebben. Second Love stookt doelbewust in goede huwelijken, met alle gevolgen van dien.”

In Groot Brittannië gaat de overspel-website Ashley Madison nog een tandje verder, zoals u op bijgaande poster kunt zien. Ook daar leidt het tot klachten overigens.

Volgens SGP-jongeren is de reclame-uiting niet alleen in strijd met het goed fatsoen maar druist deze ook nog eens in tegen de wet. “In artikel 1:81 van het Burgerlijk Wetboek staat dat echtgenoten elkaar getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd zijn.”

Ook demograaf Jan Latten ziet de nadelen…

Lees ook:Ook SGP-jongeren krijgen overspel-spotjes niet uit de media
Lees ook:Overspel-commercials geen punt voor Reclame Code Commissie
Lees ook:Vreemdgaan is een zeer persoonlijke kwestie, vindt ook de staatssecretaris
Lees ook:SGP bedankt! SecondLove’s Gratis Publiciteitsmachine
Lees ook:‘Reclames voor overspel-websites vormen bom onder huwelijken’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>