Vreemdgangers zijn onzeker!

Bij de overspeligen van deze wereld denken we meestal aan van die zekere, van testosteron stijf staande mannen.

Maar eigenlijk zijn mannen en vrouwen die vaak vreemdgaan juist heel erg onzeker over hun eigen seksuele kunnen…………..

Althans, dat beweren Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Indiana. De studie werd gepubliceerd in het ‘Archives of Sexual Behavior’.

Zij ondervroegen respectievelijk 506 en 416 monogame mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar. De helft van hen is getrouwd. De ondervraagden moesten over de kwantiteit en kwaliteit van hun relatie vertellen, maar ze moesten ook toegeven of ze ooit waren vreemdgegaan. 23% van de mannen en 19% van de vrouwen gaf dit toe.

Uit de resultaten blijkt dat vrouwen die bang zijn dat ze niet kunnen klaarkomen of hun opwinding snel verliezen, 8% meer kans maken om een scheve schaats te rijden. Bij mannen die zich zorgen maken over erectieproblemen of bang zijn voor een vroegtijdige zaadlozing, is dat 6%. Daarnaast hebben mannen die snel opgewonden raken 4% meer kans om hun partner te bedriegen.

Volgens onderzoeksleidster Kristen Mark, gaan ontrouwe partners in de eerste plaats op zoek naar ‘anonimiteit’: “Mensen die onzeker zijn over hun bedprestaties ervaren minder druk als ze met een ander vrijen, die niets weet over zijn of haar seksleven.”

Illustratie: Caroline Thevelein, ‘Hoofdzonden, Overspel’. Klik op de afbeelding om doorgelinkt te worden naar haar site.

Lees ook:Jaloerse partners zijn zelf de grootste vreemdgangers
Lees ook:‘Ik ben opgewonden schatje’ werkt beter dan ‘Ik hou van je liefje’
Lees ook:Hoe werkt het toch met die ‘klik’ bij het verliefd worden?
Lees ook:Eureka: wetenschap ontdekt dat er biseksuele mannen bestaan!
Lees ook:Vrouwen met een fraaie partner zijn vaak onzeker over zichzelf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>