Een ontrouwe vent: van ‘Stand by your man’ tot op de keien gooien

Je ontrouwe echtgenoot volop in de kolommen van de tabloids: denk maar aan Mrs. Ramsay, mevrouw Oudkerk en Hilary Clinton.

Niet makkelijk, maar ze bleven overeind en bij hun man.

De quotes van experts zijn overal te lezen over overspel en het hoe en waarom van ‘Stand by your man’.

“Gordon Ramsay is ondanks zijn verschillende affaires publiekelijk wel trouw aan zijn vrouw”, zegt relatie-expert Sally Brampton.

“Een relatie is vaak een overeenkomst. Het is niet zo dat als je een maatschappelijk aanvaarde regel overtreedt, dat je dan je overeenkomst met je partner verbreekt.”

“Bij vreemdgaan gaat het dikwijls niet om seks”, zegt Brampton. “Het gaat vaker over een laag zeflbeeld en met een affaire probeert een man dat op te krikken. Veel van hen beginnen ermee als de passie in hun huwelijk is gedoofd. Ze willen het vuur van in het begin doen oplaaien, maar dan bij een andere vrouw.”

Vrouwen van deze mannen willen het vaak niet zien of leren ermee om te gaan. Ze doen dit om hun gezin te beschermen.

Echtscheidingsadvocate Vanessa Lloyd Platt zegt: “Ik denk dat driekwart van de mannen op de één of andere manier vreemd gaat. Niet elke vrouw die een affaire van haar man ontdekt, vraagt om een echtscheiding. Vaak uit angst dat ze niemand meer zal ontmoeten die aan haar man kan tippen. Of ze blijft om financiële redenen.

Relatie-experte Rowan Pelling: “Ik ken een vrouw die de eeuwige ontrouw van haar man niet meer aankon, dus vroeg ze om een echtscheiding. Nu, 40 jaar later, blijft ze spijt hebben van die beslissing. Hij is en blijft de man van haar leven.”

Sommige vrouwen vinden de affaire van hun man een zegen. “Ik had geen zin meer in seks, ik zag het als een maandelijkse verplichting”, zegt een moeder van twee.

“Ik vertelde dit aan mijn man en zei er meteen bij dat hij maar beter een minnares kon nemen. Het maakt me niet uit wie, zolang ik haar maar nooit hoef te ontmoeten. Onze maatschappij doet veel te preuts over ontrouw. Ikzelf ken veel vriendinnen die zich niets aantrekken van de affaires van hun man, ze willen het gewoon niet weten.”

Lees ook:Is er nog een huwelijk na overspel?
Lees ook:Vrouw kan vreemdgaan voorkomen
Lees ook:Je kunt wel op 6 manieren vreemdgaan
Lees ook:Mannen mild over lesbo-affaire partner. Andersom veel minder!
Lees ook:Een sex-buddy hebben is geen overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>