Vreemdgaande mannen doen dit niet voor de seks

Bijna de helft van alle getrouwde mannen gaat ooit vreemd. Veel van de echtgenotes vinden dit nog steeds een drama.

Maar er is geruststellend nieuws: hun mannen doen dat niet omdat die andere vrouw mooier is of de seks met haar beter………..

Dit stelt de Amerikaanse gezinstherapeut Gary Neuman vast. Hij ondervroeg 200 mannen over de drijfveren van hun (on)trouw.

Zo’n 48% van de mannen die hun partner bedriegt, geeft aan dit te doen omdat ze zich emotioneel onbevredigd voelen. Bij slechts 8% van de mannen was seksuele ontevredenheid het motief.

”Mannen uiten hun gevoelens misschien minder dan vrouwen, maar ze hebben net zozeer behoefte aan waardering en begrip van hun partner”, aldus Neuman. Opvallend: slechts 7% zal thuis spontaan een scheve schaats opbiechten. 66% voelt zich schuldig tijdens een affaire.”Maar tegelijk volstaat dat schuldgevoel niet om er ook daadwerkelijk mee te stoppen. Mannen kunnen erg goed hun gevoelens compartimenteren.”

Slechts 12% vindt zijn minnares aantrekkelijker. Mannen doen het dus niet in de eerste plaats omdat ze geloven betere seks te kunnen krijgen met een mooier geschapen vrouw. Meestal gebeurt het omdat er een bijzondere band is gegroeid met die andere vrouw en de seks is daar dan een gevolg van. Slechts 6% van de bedriegende mannen dook al vanaf de eerste avond met die andere vrouw in bed.

Lees ook:Vrouw kan vreemdgaan voorkomen
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen
Lees ook:Waarom vrouwen zich veel vaker schuldig voelen dan mannen
Lees ook:Mannen vinden hun echtgenote meestal mooier dan hun minnares
Lees ook:Meerderheid mannen denkt aan een ander tijdens seks met partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>