Fantaseren

Wat zegt het eigenlijk over een relatie als je fantaseert over een ander.

Over een collega? Die bekende filmster? De sexy actrice? Je leuke buurvrouw? Fantaseren mag toch? Of niet? Doe je er iemand kwaad mee?Is het een vorm van vreemdgaan? Fantaseren over je buurjongen van net 17 jaar of over het meisje die in de bakkerswinkel werkt? Is opbiechten aan je partner een optie?

Psychologe Sanderijn van der Doef zegt dat opbiechten niet eens zo gek is. Soms vinden mannen het juist fijn als je je fantasie op tafel legt. “Het kan opwindend zijn en je seksplezier verhogen”.

Voel je vooral niet schuldig als je fantaseert over de postbode of de slager of de juf van je kinderen.

Van der Doef: “Als het je helpt om opgewonden te raken, doen! Ik zeg altijd: een fantasie is een soort glijmiddel, niets meer en niets minder. Dus elke fantasie is geoorloofd, mits het jezelf en je geliefde niet schaadt.”

Maar wat zegt het eigenlijk over je relatie? Is het niet stiekem een teken dat je iets mist? Is het niet raar dat je over andere mannen fantaseert , behalve over de man waar je een relatie mee hebt?

“Fantaseren over een ander zegt níets over je relatie. Zo weten wij als seksuologen dat de meeste mensen er niet aan moeten denken om hun fantasie in de praktijk te brengen. Pas wanneer de gedachte aan een andere man je overdag ook niet loslaat, moet je je zorgen gaan maken. Dan kom je op het terrein van de ‘verliefdheid’ en dat is veel minder onschuldig dan een beetje fantaseren tijdens het vrijen.”

Een psycholoog legde eens 2 hypothetische situaties voor aan mannen en vrouwen:
A) Je partner vrijt met een ander, maar denkt aan jou.
B) Je partner vrijt met jou, maar denkt aan een ander. Wat kies je?

Opvallend was dat de meeste mannen opteerden voor het laatste, terwijl de meeste vrouwen kozen voor het eerste. Vrouwen vinden geestelijk overspel dus erger dan mannen.

Lees ook:Een vaste relatie en toch fantaseren?
Lees ook:Getrouwde vrouwen die erotische fantasieën hebben over filmsterren
Lees ook:Meerderheid mannen denkt aan een ander tijdens seks met partner
Lees ook:De VIVA-vrouw doet het 2x per week
Lees ook:Geen of slechte seks is vroeg of laat: einde relatie

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fantaseren

  1. Peter

    Ik heb vaak sexuele fantasien over allerlei vrouwen en dat vertelde ik op een gegeven moment aan mijn vrouw. Zij was erg gechockeerd, maar mijn verhalen wonden haar wel erg op waardoor de sex erg hevig werd. Zelf stond ze zich nu ook toe om over andere mannen te fantaseren en dat wond mij weer op. Fantaseren over anderen is inderdaad een soort glijmiddel geworden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>