Relatierecept: wees vriendjes. Punt.

couple-

In een fijne relatie ben je maatjes en minnaars. Diverse onderzoeken gaven reeds aan dat dat eerste belangrijker is dan het laatste. Je kunt elkaar namelijk de mooiste van de hele wereld vinden, een seksleven hebben waar de vonken van afspatten of de liefde bezegelen met een droomhuwelijk in Toscane. Maar dat zegt allemaal weinig over de kwaliteit van je relatie.

Econoom John Helliwell van de University of British Columbia bestudeerde duizenden koppels en concludeert dat langdurig liefdesgeluk afhangt van de mate waarin partners elkaar beschouwen als hun beste vriend. Wie behalve geliefden ook beste vrienden zijn, hebben de gelukkigste relatie. Of je wel of niet getrouwd bent, maakt niets uit.

Sterker nog, sociaal psycholoog Bella DePaulo concludeerde na analyse van 20 onderzoeken over getrouwde en gescheiden stellen, dat trouwen slechts heel kort voor een gelukspiek zorgt. “Als het gaat om tevredenheid over de relatie en het leven, is op de langere termijn zelfs een neerwaartse trend zichtbaar.” Helliwell heeft daarom een wijs advies: “Vriendschap is wellicht datgene wat echt telt. En dat is iets om niet te vergeten bij alle dagelijkse beslommeringen.”

Lees ook:Minachting is de doodskus voor je relatie
Lees ook:Datende singles zijn veel te veel bezig met uiterlijkheden
Lees ook:Dikke stellen scheiden veel minder dan slanke stellen
Lees ook:Waarom mannen met bepaalde vrouwen wel trouwen en met andere niet
Lees ook:Uit elkaar gaan verkort het leven van de kinderen en nog 5 scheidingsfeiten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>