Bedrogen worden en de ander de schuld geven is fnuikend

EatYourFeelingsgiphy-10

Bedrog, geestelijk ontrouw en/of lichamelijke: het overkomt vrijwel liederen weleens in het leven, het verdient nimmer een schoonheidsprijs, maar bij een aantal mensen werkt het fnuikend. tenminste: wanneer zij het gevoel hebben dat de ‘schuld’ geheel en al bij de ander ligt en zij zich een slachtoffer voelen.

Dat blijkt uit onderzoek door de University of Nevada onder 232 studenten die in de voorafgaande 3 maanden werden bedrogen en waarover is gepubliceerd in de Journal of Social & Personal Relationships.

Mensen die meer angst ervoeren na bedrog, liepen duidelijk meer risico op het ontwikkelen van een eetstoornis, misbruik van alcohol, drugs en verslaving aan sporten. Vooral verlaten vrouwen die vinden dat het bedrog de verantwoordelijkheid was van de ex-partner, vertoonden risicovol gedrag.

“Deze bevindingen komen overeen met die uit eerdere studies, die aantoonden dat vrouwen met meer stress en angst kampen na liefdesbedrog. Dit komt waarschijnlijk doordat vrouwen vaker op hun relatie steunen voor een goed zelfbeeld en een identiteit. Als ze bedrogen worden, dan is ook hun eigenwaarde geraakt”, aldus hoofdonderoekster Rosie Shrout.

Lees ook:Intimiteit met een ander wordt door bedrogen partners erger gevonden dan de seks buiten de deur
Lees ook:5 redenen om nu direct te kappen met je relatie
Lees ook:Gedwongen monogamie maakt nageslacht dommer
Lees ook:Angst om ‘over te schieten’: liever matige dan geen relatie
Lees ook:Wat je dus NIET moet doen als je betrapt bent op vreemdgaan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>