Vrouwen shoppen vaker, maar mannen geven meer geld uit

CoupleShopping

Vrouwen mogen dan wel vaker aan het winkelen slaan; dat is bij hen vaak ‘recreatief. Het zijn de mannen die vaker grote bedragen boven de €125,- uitgeven. Zulks blijkt uit een enquête van Vastgroepbeheerder Group Hugo Ceusters-SCMS onder een kleine 25.000 Belgen.

Solden, sale, superkorting: 1 op de 3 maakt tijd vrij om er bij te zijn. Tijdens een dagje shoppen met het gezin wordt al jaren zo’n €90,- stuk geslagen en in veel gevallen gaat het dan om uitgaven voor het hele gezin.

Het cliché van de met haar creditcard wapperende vrouw en de man die buiten op het bankje wacht, wordt langzaam maar zeker doorbroken. In 2013 was 35,7% van de shoppers man, in 2014 was dat 37% en intussen 39,5%. Zij zijn het bovendien die de big spenders zijn. Verhoudingsgewijs geven ze makkelijker hogere bedragen van €125 en meer uit.

Als er gewinkeld gaat worden neemt 15% het openbaar vervoer, 10,6% gaat te voet, en 7,6% neemt de 2-wieler. Het zijn vaker de jongeren die de auto thuislaten. Toch blijft de auto met 67% veruit favoriet.

Lees ook:Gemiddelde partner-alimentatie flink omhoog gegaan
Lees ook:Vrouwen letten bij winkelen meer op prijzen, mannen houden van merken als status
Lees ook:Op zijn auto poetst hij als een dolle, maar in huis laat hij alles achter zich aan slonzen
Lees ook:Een echte vent wast en strijkt zijn eigen hemd
Lees ook:Wat de Ferrari voor mannen is, is de Mini voor vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>