Mannen die plat praten zijn sexy, vrouwen bepaald niet

Plat

Plát proaten, dialect spreken. Vaak is het zo dat de tongval of het echte dialect uit de omgeving waar je opgroeide lekker en vertrouwd klinkt. En qua carriere en salaris werkt het niet in je voordeel. Maar hoe werkt dat op de relatiemarkt. Daar is het toch meten met 2 maten. Bij mannen wordt het sexy gevonden, bij vrouwen echter helemaal niet.

Zo blijkt uit onderzoek door het TV-programma ‘Typisch Mensen’ van de Vlaamse zender EEN, waarvoor menselijk gedrag wordt bestudeerd.

“We hebben onderzocht of we mannen en vrouwen die dialect spreken verstandiger, sexyer, toffer en jovialer vinden,” aldus presentator Freek Braeckman uit tegen Peter Van de Veire van Radio MNM. “Wat blijkt: als een vrouw dialect praat, vinden we haar minder tof, sexy en aantrekkelijk. Als een man dialect praat, vinden we die net wel toffer, socialer en sexyer.”

Die voorkeur voor dialect is onbewust en natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. “Ik vind dialect alvast niet aantrekkelijk, dus voor mij klopt dit niet,” aldus Julie Van den Steen, die ook mee het programma presenteert.

‘Typisch Mensen’, donderdag 18 mei 2017, 20:40 uur op EEN.

Lees ook:Spreek ABN: dan verdien je meer!
Lees ook:Rijke sophisticated ladies fantaseren over affaire met ‘platte’ minnaar
Lees ook:Franse tongval is het meest sexy
Lees ook:Mannen vinden rokende vrouwen niet sexy
Lees ook:Het Spaanse accent is het meest sexy!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>