Vrouwen: zo ben je dansend het meest sexy!

Altijd al willen weten waarom de een op de dansvloer meer succes heeft dan een ander? Natuurlijk, het uiterlijk speelt een rol, maar de invloed van de bewegingen die iemand maakt, moeten niet worden onderschat, blijkt uit onderzoek van de Northumbria Universiteit in Newcastle.

De wetenschappers stuurden 39 vrouwen de dansvloer op, voorzien van tags die door een softwareprogramma werden herkend. Met deze data werden kale, naakte en gelaatsloze grafische figuurtjes in beweging gezet die door 200 mannen en vrouwen werden beoordeeld op aantrekkelijkheid.

Figuurtjes die de heupen flink heen en weer lieten gaan werden als aantrekkelijk beoordeeld. Asymmetrisch bewegingen van armen en benen werden ook op prijs gesteld, mits niet te wild natuurlijk.

De onderzoekers denken dat de brede heupbewegingen een aanwijzing zijn dat de vrouwen die dit doen vruchtbaar zijn. De asymmetrische arm- en beenbewegingen duiden op een goede motorische ontwikkeling, wat weer een aanwijzing is voor een goede gezondheid. Beduidend minder goed scoorden de figuurtjes die weinig variaties lieten zien en weinig dynamiek uitstraalden.

Dansonderzoeker Nick Neave legde al meer bloot aan de hand van bewegen. In 2011 deed hij een vergelijkbaar onderzoek onder mannelijke dansers. Mannen die indruk willen maken doen er goed aan hun bovenlichaam flink te bewegen. Dat past bij een sterk lichaam en een energieke persoonlijkheid.

Lees ook:Ga dansen en sjansen: het is de ideale mix!
Lees ook:Heren, met deze dansbewegingen maak je de meeste indruk
Lees ook:Leuke mannen kunnen per definitie goed dansen!
Lees ook:Tienermeiden en 65+ mannen dansen het best
Lees ook:Met de juiste dansmoves kunnen mannen een vrouw veroveren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>