De ‘dikke kont’ maakt mooi en gezond

We leven in een billen-wereld. JLo, Beyoncé en met name Kim Kardashian hebben de achterzijde van de vrouw meer in de spotlights gezet dan de voorzijde, die jarenlang domineerde.

Niet vreemd evolutionair gezien, want mannen vallen op vrouwen met een geprononceerd achterste en wel om de volgende redenen:

1. WEERSTAND
Buikvet zorgt voor ontstekingen, hoge bloeddruk en andere kwaaltjes. Billenvet daarentegen maakt vrouwen resistenter tegen allerlei chronische ziektes. Onderzoeker Konstantinos Manolopoulos van de University of Oxford vertelt in The Sun: “Dat de verdeling van vet over het lichaam belangrijk is voor de gezondheid, is al langer bekend. Nieuw is echter dat we vonden dat vet en omvang rond de heupen de weerstand verhogen.”

2. AANTREKKINGSKRACHT
Sommige evolutiepsychologen zijn van mening dat mannen een vrouw met een voller achterste verkiezen, door de manier waarop dat ervoor zorgt de ruggegraat zich kromt. Dat zou immers een bijzonder begeerlijke trek zijn, omdat die een makkelijkere zwangerschap zou beloven.

3. SOCIAAL INTELLIGENT
Volgens evolutiepsychologen trekken vrouwen met een rond achterste en een smalle taille de meeste mannen aan. Dat wil zeggen dat deze vrouwen superieure sociale vaardigheden moeten ontwikkelen, die het hen makkelijker maken om op een snelle en efficiënte manier de juiste partner te kiezen.

4. TRAP OPRENNEN
Een trap oplopen is een heus huzarenstukje wat betreft de werking van de spieren. Vooral de grote bilspier krijgt het daarbij zwaar te verduren, die bij gewelfde vrouwen nou eenmaal beter ontwikkeld is.

5. LOPEN
Het maakt dat je beter kunt lopen. Als je achterste te zwak is om je benen vooruit te krijgen, dan schieten andere kleinere spieren te hulp. Dit kan ervoor zorgen dat je pijn krijgt in je onderrug, heupen en knieën.

6. BABY DRAGEN
Een dikker achterste houdt de groeiende zwangere buik beter in balans, waardoor er minder druk wordt uitgeoefend op de ruggegraat.

7. SLIMME KIDS
Vet in je achterste en heupen bevat een bepaald type Omega-3. Sommige wetenschappers zijn van mening dat je lichaam die bronnen aanspreekt wanneer je borstvoeding geeft. Baby’s hebben dit type vetstof nodig voor de ontwikkeling van hun hersenen, zenuwstelsel en oogontwikkeling.

8. CHOLESTEROLREM
Het vet op de billen houdt verband met een gezonder cholesterolniveau. Vrouwen met een ronde billen en een smalle taille hebben over het algemeen meer HDL cholesterol (het goede type) en minder LDL cholesterol (het slechte type).

9. SUIKERZIEKTE-BESTRIJDER
Hoe groter de taille-heup-ratio (dat wil zeggen: hoe smaller je taille en hoe breder je heupen), hoe minder risico er is om diabetes type 2 op te lopen.

10. GRATIS KUSSEN
Op je achterste vallen is voor een flink achterste natuurlijk lang niet zo pijnlijk als voor vrouwen zonder. Het ingebouwde vetkussentje zorgt ook voor dat je beter zit op harde stoelen.

Lees ook:De billen van een vrouw zijn meer nog dan haar borsten interessant voor de man
Lees ook:Vrouwen denken vaak ten onrechte dat ze een zandloperfiguur hebben
Lees ook:Ben je model kers of rabarber? En is manlief pastinaak of prei?
Lees ook:De zandloper-vrouw sterft uit
Lees ook:NotaBene: Een dikke kont is best gezond!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De ‘dikke kont’ maakt mooi en gezond

  1. Jan v't Veld

    Check mijn Facebook Jan v’Veld

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>