Nog niet getrouwd? Misschien heb jij het single-gen!

Als jij de enige single bent in je omgeving, dan zou dat weleens met jouw conceptie meegebakken kunnen zijn. Er is namelijk echt zoiets als het single-gen. Dragers hiervan zijn vaker vrijgezel dan anderen. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Peking onder 600 studenten, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in in het blad Scientific Reports. Uit haarstalen van de studenten wisten ze het gen 5-HTA1 te analyseren.

5-HTA1 heeft invloed op de hersenen. Mensen met de G-versie maken minder serotonine aan, zijn neurotischer, maken minder snel contacten en lopen een groter risico op depressies dan mensen die met C-verse zijn uitgerust.

De wetenschappers schrijven: ‘Pessimisme en neurotische trekjes zijn niet bevorderlijk voor het aangaan van een relatie en maken iemand ook minder stabiel. Studenten hebben veel vrije tijd en de vrijheid om contacten aan te gaan. Op latere momenten in hun leven kan dit gen meer vat op de persoon krijgen.”

Lees ook:Bad boys scoren
Lees ook:Vrouwen die veel kinderen baren worden ouder
Lees ook:Paren met kinderwens: hup, hup, nu aan de slag!
Lees ook:Eenderde studenten is single
Lees ook:Met Facebook leef je langer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>