Boemerangkinderen boeken kamer in Hotel Mama en/of Papa

Er zijn steeds meer boemrangkinderen in Nederland. een benaming voor de zoons en dochters van de babyboomers die nadat ze het huis uitgingen weer terugkeren in Hotel Mama en/of Papa.

Een kwart van de jongeren die op eigen benen gaat, keert binnen 5 jaar terug naar het ouderlijk huis…..

Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal terugkeerders is de afgelopen jaren licht gestegen. Vergeleken met de jaren ’70 is sprake van een flinke toename. Toen was slechts 1 op de 10 binnen 5 jaar terug.

Dit zijn meer meisjes dan jongens, maar dit komt doordat zij eerder en jonger uitvliegen.¬†Eenmaal terug blijven jongens wel langer kleven. “2 jaar na terugkeer woont iets minder dan de helft van de jongens nog steeds in het ouderlijk huis. Bij meisjes is dat 37%”, aldus Jan Latten, sociaal demograaf van het CBS.

Een verbroken relatie is het vaakst reden om terug te keren, die zijn minder vast dan vroeger. Het gaat meestal op samenwoners niet om getrouwde stellen. “In die zin is het meer trial and error: samen kijken hoe dat nou is om samen te wonen”, aldus Latten. Geldgebrek komt ook vaak voor en stijgt het hardst als reden om thuis terug te keren. Het stoppen met een opleiding wordt relatief minder vaak genoemd dan 5 jaar terug..

Volgens Latten is de stijging van het aantal boemerangers een teken des tijds. De millennials doen er nu langer over om een vaste baan en een vaste relatie te krijgen. “In de jaren 70 zag je dat een vrouw van 24 getrouwd was en een eerste kind kreeg. Dat gebeurt nu bij iemand rond de 30. Jongeren hebben meer tijd nodig om zichzelf te ontplooien, te leren en kennen en te weten wat ze willen.”

Lees ook:Meiden veel eerder de deur uit en op kamers dan jongens
Lees ook:Hotel Mama meestal uit nood geboren
Lees ook:Slimme single vrouwen openen de jacht op tweedehands mannen
Lees ook:De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks
Lees ook:In Utrecht is het voor vrouwen knokken voor een kerel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>