9 flirttips uit de wetenschap voor mannen

FlirtFlirtcoaches en pick-up trainers zijn vaak eng en geven valse hoop.

Maar wetenschappelijk onderzoek legt veel van onze genetische coderingen bloot en daar kun je wel je voordeel mee doen.

Dat is wat Business Insider heeft gedaan voor een reeks psychologische studies rond aantrekkingskracht en seksualiteit.

Uit de enorme stapel studies 9 tips, die mannen op wetenschappelijk verantwoorde manier kunnen helpen om de aandacht van een vrouw te krijgen……

1. BODY LANGUAGE
Antropologe Helen Fisher onthulde dat het soort lichaamstaal die mensen gebruiken als ze aan het flirten zijn wereldwijd praktische gelijk is. Een vrouw die lacht, vervolgens haar wenkbrauwen optrekt en even de man aanstaart om dan weer weg te kijken, of haar gezicht zelfs met haar handpalmen verbergt en die daarna misschien nog glimlacht, is volgens haar het typische voorbeeld van een flirtende vrouw.

2. STAY IN YOUR OWN LEAGUE
Mannen en vrouwen blijken onbewust aangetrokken te worden tot partners die ongeveer even aantrekkelijk zijn als zij. Daarvoor kan volgens Mark Sergeant van de Nottingham Universiteit een eenvoudige reden worden gegeven. “Wanneer de partner knapper is, wordt men bang voor een verlies aan een andere partij,” zegt hij. “Maar wanneer de partner lelijker is, zal men altijd het gevoel hebben het mogelijk beter gedaan te kunnen hebben.”

3. ATTITUDE
Al op het einde van de jaren ’60 ontdekten sociologen van de universiteit van North Carolina dat mannen en vrouwen die rijk zijn mekaar aantrekken. Meer recente studies bewezen ook dat foto’s van mannen in dure auto’s of huizen aantrekkelijker werden gevonden dan afbeeldingen van mannen zonder statussymbolen.

4. EMINENCE GRISE
Vrouwen vallen vaak op oudere mannen, iets wat psychologen ook wel het George Clooney Effect noemen. Een studie van de universiteit van Abertay in Dundee toonde aan dat dit effect zelfs sterker wordt bij vrouwen die financieel onafhankelijk zijn.

5. FIVE O’CLOCK SHADOW
Hoewel de volle baarden al op hun retour, wordt een zware stoppelbaard volgens een onderzoek van wetenschappers aan de universiteit van New South Wales wel degelijk als aantrekkelijk gezien door vrouwen. “Het wordt niet enkel geassocieerd met mannelijkheid en volwassenheid, maar ook met dominantie en agressie.”

6. A LITTLE BIT SPORTSCHOOL
Een studie van de universiteit van Californië bewees dat vrouwen vaker korte termijnrelaties hebben met gespierde mannen. “Spieren zijn in zekere zin een bewijs dat iemand goede genen heeft voor een eventueel nageslacht,” aldus de onderzoekers. De wetenschappers voegen er wel aan toe dat minder gespierde mannen vaker lange termijnrelaties hebben dan hun gespierde collega’s.

7. MR NICE MAN
Hoewel schoonheid een fysieke eigenschap is, wordt ze anders waargenomen naargelang iemands karakter. Een Chinese studie wees erop dat mensen die aardig gevonden werden door hun omgeving een aantrekkelijker indruk maken dan personen die minder sympathiek worden bestempeld.

8. TALK FROM THE HEART
Een man die zich kwetsbaar opstelt en kan praten over zijn gevoelens, wordt vaker aantrekkelijk gevonden. “Wanneer mannen kwetsbaar zijn, vinden vrouwen hen zowel emotioneel als seksueel aantrekkelijker,” aldus psychologe Lisa Kaplin. “Dat zou komen omdat vrouwen de emotionele bagage van een man willen kennen om zo te kunnen oordelen of hij al dan niet een goede levenspartner zou kunnen worden.”

9. RED RED RED
Een onderzoek in China, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten toonde aan dat de meeste vrouwen rode kledij aantrekkelijk vinden. DIE zijn inderdaad al eeuwenlang een statussymbool. Al in de Romeinse tijd droegen de meest machtige mannen vaak rode kledij. Overigens werkt het evengoed omgekeerd, want ook mannen vallen op vrouwen die rood dragen.

Lees ook:Skipiste is broeinest voor nieuwe liefdes
Lees ook:Mannen willen geen trots kijkende vrouw. Vrouwen willen dit van een man juist wel
Lees ook:Hallo meiden: flikker je Lancôme toch weg !
Lees ook:Mannen: ga toch dansen !
Lees ook:Ovulatie? Je creditcard gaat aan de wapper!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>