De grootste afknappers tijdens date 1

Er zijn een aantal natuurwetten in de balts van mensen. ten eerste wordt de eesret indruk eigenlijk in de eerste paar minuten gelegd. Als mensen elkaar dan niet aardig vinden, zullen ze nooit vrienden worden, laat staan geliefden.

Dat geldt ook voor het uiterlijk. Mensen hoeven elkaar niet persé mooi te vinden, maar een zekere fysieke aantrekkingskracht, gecombineerd uiteraard met geestelijke aantrekkingskracht en esprit bepalen in een wonderlijke mix de rest.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de gewone factoren. Of iemand openstaat voor een relatie, of hij of toe is aan een nestje bouwen of nog wil flierefluiten en wat het relatie-verleden is.

Wetenschappers van 5 universiteiten analyseerden de data van 6 studies bij in totaal ruim 6500 personen en probeerden uit te zoeken wat mannen en vrouwen echte afknappers vinden.

Hoewel mensen zich proberen te concentreren op positieve eigenschappen tijdens dates, registreren ze onbewust toch ook alle negatieve zaken.

Een lijst met afknappers is natuurlijk heel persoonlijk, maar toch is er een grote gemene deler. Vrouwen hebben er meer dan mannen, al zijn er ook veel gelijkenissen tussen de seksen. Voor beiden zijn een onhygiënisch voorkomen en luiheid redenen om geen relatie aan te gaan. Ook mensen die te behoeftig overkomen, slaan de plank mis. Mannen vinden een laag libido snel een probleem, terwijl vrouwen dan weer afknappen op een man zonder gevoel voor humor.

De wetenschappers kwamen zo met een lijst van 7 zaken die hem of haar het niet gaan maken:

1. Onaantrekkelijk voorkomen: vooral hygiëne speelt hierbij een rol.
2. Ongezonde levensstijl: denk aan fast food, veel roken en overmatig drinken.
3. Onsympathieke kanten: luiheid, lompheid, grofheden…
4. Andere religie / levensbeschouwing
5. Lage sociale status: weinig vrienden, geen werk, weinig eigenwaarde
6. Andere kijk op seks: een laag versus hoog libido, totaal geen match tussen de lakens, wens tot monogamie versus open relatie.
7. Andere relatiedoelen: heeft meestal te maken met de fase waar mensen in zitten. Toe aan huisje-boompje-beestje versus nog een jaar op wereldreis willen en YOLO.

Lees ook:Met ‘de ware’ is het vanaf het begin anders
Lees ook:Wat zijn jouw afknappers?
Lees ook:Afknappers in tijden van strandweer: vrouwen in te strakke bikini en mannen in string
Lees ook:‘Een zweet-date’ is dubbel en dwars de grootste afknapper
Lees ook:Hetero- én homo-mannen, ook Filemon Wesselink, hebben stress over hun uiterlijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>