Geld maakt een beetje gelukkig

Geld telt maar tot een zekere hoogte mee voor het ervaren geluk.

Een goede gezondheid, relaties en werk zijn belangrijker factoren…….

Zo blijkt uit het onderzoek Sociale samenhang & Welzijn 2015 van het CBS.

De meerderheid van de Nederlandse volwassenen (87%) geeft aan gelukkig te zijn. Een kleine groep van 3% vindt zichzelf ronduit ongelukkig. Volgens het statistiekenbureau zijn deze aantallen vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Geld speelt in een bepaalde mate een rol bij het ervaren van geluk; hoe hoger het inkomen, hoe hoger het ervaren geluksgevoel. 6% van de ondervraagden met de laagste inkomens zegt ongelukkig te zijn. Bij de hoogste inkomens is dat 1% tot 6%.

Andere factoren zoals gezondheid, opleiding en het hebben van een relatie, spelen ook mee bij het ervaren van geluk. Wanneer deze factoren bij het inkomen worden bekeken, zijn de verschillen in geluk tussen de inkomensgroepen kleiner.

Vorige week werd bekend dat Nederland in de top 10 staat van de gelukkigste landen ter wereld. Denemarken was het land waar de mensen het gelukkigst zijn, in het Afrikaanse land Burundi zijn de mensen het ongelukkigst.

Lees ook:Geld maakt niet gelukkig, behalve…………
Lees ook:Nederlandse rijken leven tot 8 jaar langer dan de minder bedeelden
Lees ook:Stabiele liefde maakt gelukkiger dan carrière of gezinsleven
Lees ook:Meer vrouwen dan mannen zeggen geen partner nodig te hebben
Lees ook:Mensen die een gelukkige tienertijd hadden, scheiden makkelijker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>