Ochtendmensen zijn slanker dan uitslapers

Ben je zo iemand die ‘s ochtends nog graag even op de ‘snooze-toets’ drukt, omdat je eigenlijk wilt blijven liggen.

Of bij je er zo eentje (eerstgenoemde groep haat je) die het liefst voor achten ‘s ochtends het huis al gestofzuigd heft, het ontbijt voorbereid heeft en uit de startblokken naar het werk kan?

Die tweede groep is beduidend gezonder dan die eersten. Oftewel: leeuweriken zijn slanker dan nachtegalen.……

Dat blijk uit onderzoek van activity tracker-merk Jawbone (zie illustratie), waarover is gepubliceerd in ‘The American Journal of Clinical Nutrition’ en waarover The Huffington Post bericht.

Jawbone-gebruikers die voor 23:00 uur gaan slapen en op tijd opstaan nemen minder calorieën tot zich en eten gezondere waar dan degenen die later de mand opzoeken en ook ‘s ochtends langer blijven liggen. Die laatsten nuttigen meer cafeïne, alcohol, suikers en verzadigde vetten.

“Als je een jaar lang een uur vroeger zou gaan slapen, dan zou je in theorie 2 kilo kunnen verliezen zonder extra inspanningen,” aldus arts en data-analiste Kristin Aschbacher. Daarbij is het echter wel belangrijk om op te merken dat Jawbone daarbij vooral keek naar het uur waarop de deelnemers gingen slapen, niet zozeer het aantal uur dat ze effectief sliepen, want wie meer slaapt is eveneens slanker.

Zelfs als je laat gaat slapen en extreem laat opstaat, en op die manier al een redelijke hoeveelheid slaap krijgt, kun je nog steeds voordeel halen uit een uur eerder onder de wol kruipen.

Overigens lukt het singles die een vroeg ritme hebben makkelijker aan een partner te komen dan degenen die matineus zijn. Daar staat tegenover dat de vroege vogels vaker vreemdgaan. Tel uit je winst, of niet….

Lees ook:Mannen ‘s ochtends sneller uit de veren dan vrouwen
Lees ook:Laatslapers zijn vaker vrijgezel dan ‘vroege vogels’
Lees ook:1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers
Lees ook:Vrouwen slapen korter, maar liggen langer in bed dan hun man
Lees ook:Slaap wordt de nieuwe seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>