Liefde is de reden voor expats om naar Nederland te komen

Een relatie met een Nederlandse partner is voor bijna de helft van de buitenlandse werknemers de belangrijkste reden om naar hier te emigreren.

Internationale werkzoekenden hechten er voorts veel waarde aan dat hun nieuwe werkgever hen een Nederlandse taalcursus aanbiedt.

Zo blijkt uit onderzoek van Unique Multilingual, een in expats gespecialiseerd label van uitzender USG People.

Daarnaast zijn goede arbeidsvoorwaarden (56%) en ondersteuning bij praktische zaken zoals huisvesting doorslaggevend voor het besluit om bij een Nederlandse organisatie te gaan of te blijven werken.

Ruim eenderde begint al in zijn vaderland uit te kijken naar een functie in Nederland. Zeker 64% doet dit pas, nadat ze in ons land zijn komen wonen. De grootste uitdaging die internationale werkzoekenden ondervinden bij hun zoektocht naar een serieuze baan in Nederland is de mismatch tussen de kennis en know-how en de functie-eisen. Ook het ontbreken van een goed zakelijk netwerk ervaren de expats als een handicap bij het vinden van werk.

Amstelveen herbergt met 7,5% van de inwoners de meeste expats, in Amsterdam . Dat blijkt volgens NRC Q uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Nederland wonen 57.000 expats, waarvan het meerendeel in de Randstad. De meeste hiervan zijn afkomstig uit onze buurlanden, maar ook de Verenigde Staten en India hebben een belangrijk aandeel.

Lees ook:Expats vinden Nederland fijn, maar Nederlanders een stuk minder
Lees ook:Nederlanders knopen geen vriendschap aan met buitenlandse expats
Lees ook:Expats hebben veel relatieproblemen
Lees ook:Nederlandse transgenders krijgen met veel agressie te maken
Lees ook:Spijt over jezelf of spijt over die ander ?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>