Hoeveel meer houden mannen van hun lichaam dan vrouwen?

Vrouwen zijn nogal streng voor zichzelf, vooral als het om uiterlijkheden gaat, zo schreven we bij relatie.blog vanochtend reeds.

Van de Nederlandse vrouwen geeft een dikke 30% haar lichaam een zesje of lager.

60% is tevreden, 18% zelfs gelukkig, maar 22% is ronduit ontevreden en/of ongelukkig met haar spiegelbeeld……

Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf VROUW.

Het meest tevreden zijn vrouwen over hun borsten en benen, het minst over hun buik. De helft heeft met dit lichaamsdeel een probleem. De relatie met de weegschaal beschrijven de meesten als wisselend: 38% heeft een haat-liefdeverhouding met het ding, 13% vindt dat de wijzer altijd naar de verkeerde kant uitslaat en 8% slaat wegen uit zelfbescherming helemaal over.

In onderzoek van Yahoo Health onder 2000 tieners en volwassenen gaf maar 11% van de vrouwen aan tevreden te zijn met hun lijf, vergeleken met 20% van de mannen. Bij de jonge jongens was 71% wel tevreden of neutraal, bij de meisjes maar 34%.

Bij de millennials verkleint het genderverschil: 67% van de mannen kon het best vinden met zijn lichaam, vergeleken met 41% van de vrouwen.

Mannen starten dus erg positief, maar na verloop van tijd neemt dat af, terwijl het bij vrouwen de omgekeerde beweging opgaat: zij gaan van een negatieve houding ten opzichte van hun lichaam naar een meer neutrale houding.

Opvallend is dat maar liefst 94% van de vrouwelijke tieners en 95% van de vrouwelijke millennials al eens geconfronteerd werd met negatieve commentaar op hun lichaam, het zogenaamde bodyshaming. Bij mannen was dit respectievelijk 64% en 86%.

Lees ook:Meisjes hebben zwaardere puberteit dan jongens
Lees ook:Jongens zijn gelukkiger dan meisjes, ondanks dat ze vaker een beperking hebben
Lees ook:Zonen trekken een gebroken gezin beter dan dochters
Lees ook:Lichaamshouding zegt meer dan gelaatsuitdrukking
Lees ook:Tienerstellen verwerken ruzies heel anders dan volwassen koppels

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>