‘Ben jij afgevallen?’ zeggen mensen pas na 6 kg gewichtsverlies

Ben je al weken kwijlend langs de bonbon-kraam gerend, heb je je knagende gevoelens eindelijk onderdrukt en voel je dat je broekband losser zit?

Helaas pindakaas: je vrienden en en vriendinnen zullen het niet direct opmerken. Voor de zo fel gewenste vraag ‘ben je afgevallen’ moet je even wat verder afzien…….

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Toronto.

Zij gebruikten neutrale foto’s van gezichten van mannen en vrouwen tussen 20 à 40 jaar oud en maakten verschillende varianten per portret zodat die personen dikker en slanker leken, en vroegen aan derden om aan te geven wie c.q. lichter, zwaarder en mooier waren.

Het lichaamsdeel dat als eerste verraadt dat de wijzer van de weegschaal wat gezakt is, is het gezicht. “Mannen en vrouwen met een gemiddelde maten moeten 3 à 4 kg afvallen of bijkomen om een verschil in hun gezicht te zien,” aldus hoofdonderzoeker Prof. Nicholas Rule

Het vurig gewenst effect naar de buitenwereld is 1 ding, maar ook daadwerkelijk aantrekkelijker gevonden worden, vergt nog meer doorzettingsvermogen. Pas vanaf zo’n 6 kg minder eraf, vindt de omgeving je ook echt aantrekkelijker. Dat is namelijk een echte verschuiving in je BMI.

Even doorbijten, op een houtje dus!

Lees ook:Hoe het gezicht verraadt of hij of zij rijk is
Lees ook:Van lachen word je niet per definitie mooier op een foto
Lees ook:Zo ziet de mooiste vrouw van Nederland eruit
Lees ook:Vrouwen wiens man meewerkt, lukt het beter af te vallen
Lees ook:Welke gezichtshelft is jouw chocoladekantje?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>