Stinken en slordigheid zijn doodsteken voor relaties

Breekpunten in lange relaties zijn woede-problemen, polygamie, wantrouwen, als de partner al is getrouwd en als de partner gezondheidsproblemen heeft zoals een geslachtsziekte.

Bij kortstondige relaties is de volgorde wat anders. Op de eerste plaats staan gezondheidsproblemen, gevolgd door stank, slechte hygiëne en rommel, als de partner al is getrouwd en woede-problemen.

Wetenschappers uit de Verenigde Staten, Australië en Singapore
deden 6 verschillende waarbij meer dan 6500 mensen tussen de 21 en 76 jaar waren betrokken.

Mensen die op zoek zijn naar een relatie concentreren zich vooral op het vermijden van negatieve eigenschappen en niet zozeer op positieve kwaliteiten van de nieuwe partner.

“Het ontmoeten van de perfecte partner heeft niet de grootste prioriteit, het is het vermijden van de foute partner”, aldus Peter Jonason van de Universiteit van Sydney uit in een persverklaring over het onderzoek. Het voorkomen van een romantische misser is volgens hem een grote zorg voor met name vrijgezelle vrouwen en mensen in een relatie.

“Dit is omdat vrouwen sociaal en biologisch meer riskeren dan mannen als ze een relatie aangaan en de manier waarop vrouwen beslissingen maken is vaak rigoureuzer uit zelfbescherming.”

Mensen met een relatie die een alternatieve partner op het oog hebben, zijn volgens de wetenschapper “nog voorzichtiger” omdat ze meer te verliezen hebben.

“Wat onze studie voorts aantoont is dat de kenmerken van een slechte partner zijn geëvolueerd tot saillante en belangrijke kenmerken zeker in de eerste fase van de relatie”, aldus Jonason.

Lees ook:Een slecht huwelijk vergroot het risico op een depressie
Lees ook:50-plussers: een partner is goed voor u!
Lees ook:Foute mannen zijn goed voor de voortplanting
Lees ook:Snurken verpest relatie
Lees ook:Het gebroken hart in handen van de cardioloog

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>