Gothics zijn vaker depri

Tieners die zich identificeren met de gothic subcultuur lopen meer risico op klinische depressiviteit en en zijn sneller geneigd tot automutilatie.

Jongeren die zich op hun 15e als gothic omschreven, zijn wanneer ze 18 zijn 3x vaker depressief en 5x vaker geneigd om zichzelf te beschadigen, dan andere 18-jarigen…..

Dat blijkt uit onderzoek van Oxford University.

Jongeren werd gevraagd zichzelf te omschrijven met een subcultuur, zoals ‘sporter’, ‘skater’, ‘gothic’ en ‘populair’. De jongeren die zichzelf omschrijven als ‘sporter’ hebben de laagste kans op depressie en automutilatie.

“Ons onderzoek toont niet aan dat gothic zijn depressie en automutilatie veroorzaakt, maar dat sommige jonge gothics gevoeliger zijn voor deze aandoeningen,” zegt onderzoeker Lucy Bowes.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jongeren die vanuit zichzelf als neerslachtiger zijn eerder kiezen van de stijl van de goths.

Depressie en automutilatie komen veel voor bij Engelse jongeren. Bij 15-jarigen zegt 1 op de 5 zichzelf weleens pijn te doen.

Lees ook:Vaders krijgen van hun kinderen een hoger rapportcijfer dan verwacht
Lees ook:Ouders jagen hun kinderen van Facebook af
Lees ook:Mannen gaan (eerder) dood zonder vrouw
Lees ook:Jonge mensen vinden partner-alimentatie onzin
Lees ook:Depri? Komt vast door het weer!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>