Stem van vruchtbare vrouw laat mannenharten op hol slaan

Niet alle signalen van de natuur worden wij ons gewaar, maar ons onderbewustzijn wel.

Dat maakt het reageren op mannelijke en vrouwelijke hormonen ook zo interessant.

Zo heeft een vrouw in haar vruchtbare dagen een iets ander stemgeluid en wordt een man daar automatisch toe aangetrokken. Zij lichaam reageert op de staat van het hare.

Ook de hartslag van een man gaat omhoog zodra hij bij een oculerende vrouw in de buurt is……..

Zo is aangetoond door Amerikaans onderzoek van Dr Melanie Shoup-Knox van de James Madison University en Dr Nate Pipitone van de Adams State University, waarover is gepubliceerd in Physiology & Behaviour Journal.

Door het maandelijkse schommelen van de hormonen van vrouwen zijn er subtiele veranderingen in haat stem. Die worden door mannen waargenomen en werken als elektrische stroompjes op zijn huid.

Voor het onderzoek werden de stemmen van vrouwen op diverse momenten in hun maandcyclus opgenomen. Daarna werden ze voor zowel mannen als vrouwen afgespeeld.

De luisteraars moesten de stemmen beoordelen op aantrekkelijkheid. Het bleek dat zowel mannen als vrouwen de stemmen van ovulerende vrouwen het meest sexy vinden.

Bij zowel mannen als vrouwen reageert de huid 20% sterker en stijgt de hartslag met ongeveer 5%.

Een zwoele stem van een vrouw die een man verleidt is dus door Moeder natuur ingegeven en dat mannen  zowel als de vrouwelijke concurrentes dit oppikken eveneens.

“Deze vaardigheid helpt hen bij het kiezen van een partner. En eveneens geeft het vrouwen onbewust informatie over de vruchtbare fase waarin concurrerende vrouwen zich bevinden, waardoor zij ook voordelen hebben.”

Eerder onderzoek bewees reeds dat mannen ook opgewonden van de geur van vruchtbare vrouwen. De stem van mannen gaat ‘gek’ doen als ze verliefd zijn.

Lees ook:Zowel mannelijke als vrouwelijke leiders kunnen het beste een lage stem hebben
Lees ook:Mannen proberen op vruchtbare vrouwen indruk te maken door ander taalgebruik
Lees ook:Praat tegen de man van je dromen met een hoog, maar niet schel stemgeluid!
Lees ook:Hoge vrouwenstemmen en lage mannenstemmen voorspellen overspel
Lees ook:Waarom partners soms oost indisch doof zijn voor elkaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>