Pasen: mannen willen seks, terwijl vrouwen knuffelend willen ontbijten

Uitgebreid ontbijten blijkt een belangrijk onderdeel van het weekend. Driekwart van de Nederlanders ontbijt het liefst samen, waarbij ‘tijd nemen voor elkaar’ centraal staat.

Mannen worden wakker voor een vrijpartij, terwijl vrouwen juist ontbijt op bed willen. Wellicht om het nuttige en het aangename te verenigen……

Het blijkt uit een onderzoek onder 1000 Nederlanders tussen de 25 en 40 naar ochtendrituelen door Chocomel.

86% van de vrouwen vindt seks niet de fijnste manier van wakker worden op een zaterdag- of zondagmorgen, in tegenstelling tot 37%% van de mannen. Zij hoeven dan weer niet zo nodig te knuffelen (67%), terwijl vrouwen niets liever willen (35%).

Bij voorkeur wordt het ochtendmaal aan een gedekte tafel genuttigd (42.5%) of wordt ontspannen op de bank (34.6%) ontbeten.

Overigens wordt het ontbijt meestal door de vrouw klaargemaakt. Het kijken van series of tv-programma’s tijdens het weekendontbijt is populair en wordt door meer dan een derde van de Nederlanders gedaan.

‘Niets moet en alles kan’, dit is voor Nederlanders het ultieme ochtendgevoel in het weekend. Opvallend is dat mannen veel liever gewekt worden voor een knuffelpartij (42.3%) dan vrouwen (8.1%).

Daarnaast begint de ideale weekenddag met een kop koffie of thee en een uitgebreid vers ontbijt, waar zij de tijd voor nemen.

Het merendeel van de Nederlanders houdt ervan om zichzelf met een uitgebreid ontbijt te verwennen, waarbij het genieten bovenaan staat. Bijna 60% ontbijt het liefst met verse producten, waarbij verse broodjes, kaas en eieren in de top-3 staan van wat er niet in het ontbijt mag ontbreken.

Bij deze verse ontbijtproducten is Chocomel Vers bereid met verse melk ideaal om te drinken bij weekendontbijt. Een kleiner deel (23.1%) van de Nederlanders geeft de voorkeur aan gemak en kiest voor kant-en-klare producten.

Naast de deurbel of een te vroeg telefoontje, zijn lawaai van de buren en slecht weer de meest genoemde ergernissen in de ochtend. Tijd doorbrengen met de partner wordt zelfs belangrijker gevonden dan langer uitslapen.

Ook voor een onverwachts dagje weg of ontbijt op bed wil men gewekt worden. Deze liefdevolle gebaren in de ochtend blijken meer gewaardeerd te worden dan materiële zaken, zoals cadeaus.

Lees ook:Mannen zijn ‘s ochtends minder chagarijnig dan vrouwen!
Lees ook:Vergeet ontbijt op bed; vrouwen willen ochtendseks!
Lees ook:Feestdagen of Vreesdagen ?
Lees ook:Mannen ‘s ochtends sneller uit de veren dan vrouwen
Lees ook:Vakantie goed voor gezondheid, seks en relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>