Pas op: van samen lachen, word je loslippig

Wanneer mensen samen in een deuk hebben gelegen of de slappe lach kregen, zijn ze daarna opeens veel opener naar elkaar.

Wanneer er gezamenlijk naar een lachfilm wordt gekeken, schept dat een band en zijn mannen zowel als vrouwen bereid om bijzonder veel persoonlijke informatie te delen.

Dat blijkt uit onderzoek van het University College in Londen onder 112 studenten, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Human Nature.

De studenten keken in groepjes naar diverse soorten films. Sommigen kregen een comedy te zien, anderen keken naar een instructievideo voor golfers of naar een natuurdocumentaire.

Na afloop werd aan alle deelnemers gevraagd om een boodschap te schrijven aan een ander groepslid om elkaar beter te leren.

De studenten die samen gelachen hadden om hetzelfde, bleken veel meer persoonlijke informatie in hun tekstjes op te nemen dan de kijkers van de natuurfilm en de instructievideo.

Volgens hoofdonderzoeker Alan Gray wordt die openhartigheid waarschijnlijk niet alleen opgewekt door de positieve gezamenlijke ervaring, maar ook door het ‘gelukshormoon’ endorfine dat vrijkomt bij het lachen.

Opvallend was verder dat de proefpersonen zelf niet in de gaten hadden dat ze veel persoonlijke informatie deelden in hun tekstjes. Hun openhartigheid werd wel opgemerkt door mensen die de boodschap ontvingen.

“Dat komt overeen met het idee dat lachen gedrag stimuleert dat de ontwikkeling van relaties ten goede komt”, aldus Gray op nieuwssite ScienceDaily.

“Bij het opbouwen van een relatie is het namelijk minder belangrijk dat je zelf het idee hebt dat je veel over jezelf onthult, het gaat er vooral om dat de ander het gevoel krijgt dat je openhartig bent.”

Lees ook:Wat zou jij nog tegen je ex willen zeggen?
Lees ook:Hoe hij heette, dat ben je vergeten……….
Lees ook:Liefde vermindert pijn aanzienlijk
Lees ook:Iraaks stel samen dood gestenigd vanwege seks voor het huwelijk
Lees ook:Verkering uit? Verander direct je wachtwoorden!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>