Vrouwen beoordelen mannen op hun (on-)frisse adem

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft weleens een slechte adem.

Vrouwen besteden meer dan mannen aandacht aan hun mondgezondheid. Zij willen het liefst een stralende lach en een frisse adem.

En zij beoordelen een eventuele partner hier eveneens op!

Dit blijkt uit onderzoek van Yvonne & Bram Buunk onder 1677 mensen van 18 jaar en ouder, dat zij onlangs presenteerden op het World Dental congres van de FDI in India.

Ernstige slechte adem (halitose) kan zelfs substantiële economische gevolgen hebben. Door de effecten van schaamte op sociale interactie, kan dit niet alleen een potentiële partner afschrikken, maar zelfs een succesvolle carrière in de weg staan.

De vervelende geur uit de mond wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door stinkende zwavelgassen van bacteriën in de mond. Driekwart van de volwassenen heeft weleens last van ontstoken tandvlees. Wanneer het tandvlees bloedt, betekent dat dit ontstoken is, vaak komt dit voort uit een slechte mondverzorging. Bij een ernstige tandvleesontsteking kunnen tanden en kiezen los komen te staan.

Bekend is dat gezondheidsproblemen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten worden beïnvloed door bacteriën in de mond. Ook is er een verband tussen ontstoken tandvlees en vroeggeboorte, dementie en reuma. Redenen genoeg om de mond heel erg goed te verzorgen.

Een frisse adem staat voor gezondheid en dat is in de liefde ook buitengewoon belangrijk.

Van 16 t/m 21 maart 2015 bent u van harte welkom bij de NVM-mondhygiënist voor een gratis mondzorgadvies. Op weekvandemondhygienist.nl vindt u een overzicht van de deelnemende mondzorgpraktijken.

Handig om te weten: voor een bezoek aan de mondhygiënist is geen verwijzing nodig en behandeling van jeugd tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees ook:Stink je uit je giechel? Neem een espresso!
Lees ook:Ontslagen en gescheiden vanwege een slechte adem
Lees ook:Zo, die meurt uit z’n mond zeg!
Lees ook:Adem mijn adem
Lees ook:O jee, ik stink uit mijn b*k!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>