Waarom mensenvrouwen altijd borsten hebben

OK toegegeven: de ene vrouw vindt ze te klein, de andere vindt dat ze te grote heeft, of hangers of theezakjes, noem maar op.

De borstenindustrie is nog steeds booming. Maar feit is dat mensenvrouwen uitgerust zijn met welvingen op haar torso. Bij andere zoogdieren is dat alleen het geval als de wijfjes jawel…… zogen!

Goede zorg aan kinderen vergroot de kansen op overleving, maar dat kost energie en tijd. Dus is het voor zowel vader als moeder het gunstigst als de ander dat doet.

Maar hoe wordt nu bepaald wie dat het beste kan doen?

Lang werd gedacht dat 2 factoren daarbij van invloed zijn. Goed zorgen voor je nageslacht heeft alleen zin als je zeker weet dat het van jou is. Omdat alleen moeders dat zeker weten, zijn en waren zij meestal degenen die de taak op zich namen.

Voorts werkt zorg negatief op de verdere voortplanting. Bij vrouwen duurt dit wat langer dan bij mannen, dus hup de heren aan hun werk en de vrouwen aan de zorg.

Maar onderzoekers van de University of Bristol tonen nu aan dat zelfs als geen van beide factoren een rol spelen een situatie ontstaat waarin de ene ouder een groter deel van de zorg op zich neemt dan de andere ouder.

“We ontdekten dat kleine initiële verschillen die het ene geslacht voorbestemd maken om meer voor het nageslacht te zorgen versterkt worden zodra de vaardigheid om voor het nageslacht te zorgen, evolueert,” zo schrijven de onderzoekers.

De natuur zorgt voor extra hulpmiddelen van één van de seksen zodat zij beter in staat zijn dan de ander om de kindertaak op zich te nemen. Bij vissen is dat bijvoorbeeld een groter ontwikkeld hersengebied en bij mensen zijn het de borsten van een vrouw.

Lees ook:Het evolutionaire belang van oma’s
Lees ook:Mannen met grote ballen zijn testosteronbommen en slechte vaders
Lees ook:Een oud zaadje is naatje!
Lees ook:Testosteronbommen zijn al macho’s in de baarmoeder
Lees ook:Veel blijvende rimpels van een echtscheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>