Moslims en bevindelijk gereformeerden vinden homo’s onacceptabel

Hoewel Nederland in de wereld bekendstaat als een zeer homo-vriendelijk land en wij 1 van de eersten waren met de mogelijkheid tot een officieel huwelijk tussen 2 mensen van hetzelfde geslacht, zijn niet alle inwoners van dit kleine landje aan de Noorzee daar even blij mee.

De meerderheid van de moslims (53%) en de protestanten buiten de PKN (58%) keurt homoseksualiteit af.

Bij beide groepen is er weinig verschil in opvattingen tussen jongeren en ouderen.

Dat staat in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Driekwart van de moslims zou het een probleem vinden als hun kind een partner zou hebben van hetzelfde geslacht. Ook bij de bevindelijk gereformeerden, in de volksmond ‘zwarte kousen-kerken’ genoemd, accepteert slechts een kwart de homoseksuele geaardheid van een eigen kind.

Bij de niet-gelovigen, PKN-leden en rooms-katholieken is de acceptatie een stuk groter. Zij geven bijna allemaal aan (95%) dat LHB’ers (lesbisch, homo- en biseksueel) hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen.

Driekwart van de Nederlanders uit deze groep heeft er eveneens geen probleem mee als hun kind een homoseksuele relatie aangaat.

Autochtone Nederlanders zijn in het algemeen een stuk positiever over homoseksualiteit dan de allochtone. 10% van de autochtonen ziet homoseksualiteit zelfs als iets verkeerds, van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders vindt 50% het niet acceptabel..

Een ruime meerderheid van de Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders geeft aan LHB’ers volledig te accepteren.

Het COC vindt dat verandering vooral van binnenuit moet komen. “Homo’s of lesbiennes van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn zelf het beste in staat om verandering teweeg te brengen”, aldus de homo-organisatie.

Wel vinden zij dat de overheid meer initiatieven uit deze groepen moet steunen.
Ook minister Jet Bussemaker (Emancipatie) stelt vast dat er werk aan de winkel is en blijft om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.

Ze kondigt aan dat ze samen met collega en vicepremier Lodewijk Asscher snel om tafel gaat met groepen waar deze taboes heersen. “Samen moeten we de boodschap uitdragen dat we pal staan voor de vrijheid om anders te kunnen zijn.”

Lees ook:Turken en Marokkanen trouwen vaker met Nederlanders
Lees ook:Een homohater is 9 van de 10x zelf homo
Lees ook:Meer relatiestress voor allochtoon
Lees ook:Minderen, dat is tinderen voor moslims (helemaal halal)
Lees ook:Vreemdgangers wilden hun partner niet kwetsen, maar hebben geen spijt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>