Altijd met je neus op het beeldscherm: het kost je je humeur en je relatie

Dwangmatig internetgebruik kan ervoor zorgen dat mensen zich op de lange termijn depressiever, gestresster en eenzamer voelen.

Daarnaast voelen hun partners zich vaker buitengesloten of genegeerd, wat tot relatieproblemen en echtscheidingen leidt……

Dat blijkt uit het onderzoek van sociaal psycholoog en communicatiewetenschapper Linda Muusses, die afgelopen week promoveerde op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zij toont met haar onderzoek aan dat compulsief internetgebruik op de lange termijn een verminderd welzijn voorspelt en eveneens het tegenovergestelde: mensen met een hoog geluksgevoel zijn er op de lange termijn juist minder vatbaar voor.

De promovenda deed labexperimenten, online enquêtes en een onderzoek onder pasgetrouwde stellen, die gedurende 4 jaar 5x ondervraagd zijn.

De resultaten van het onderzoek zijn zeer relevant voor bijvoorbeeld relatietherapeuten.

Muusses: “Dwangmatig internetgebruik is een relatief modern probleem. Wanneer internetgebruik bijdraagt aan relatieproblemen en -conflicten, is het belangrijk dat relatietherapeuten hier voldoende kennis over hebben om cliënten op de juiste manier te kunnen adviseren.”

Lees ook:Internetgedrag bepaalt of je een goede partner bent
Lees ook:Relaties tussen gelijkgestemde karakters houden beter
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders
Lees ook:Vrouwen die niet flippen bij echtelijke ruzies maken relatie stabiel
Lees ook:Lang zijn is toch voordeliger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>