Van een slechte relatie thuis word je moddervet!

Reeds vele onderzoeken toonden aan dat samenwonen getrouwd en gelukkig zijn mensen dikker maakt. Immers: elk pandje gaat door ‘t mondje.

Veel verrassender is het dan ook dat slechte relaties ook tot overgewicht leiden.

Dat gebeurt het vaakst als iemand als een depressie achter de rug heeft…..

Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Ohio State onder 43 gezonde stellen gedurende 3 jaar.

Zij kregen vetrijke maaltijden. Na het eten werd gemeten hoeveel calorieën iedereen verbrandde en werden er bloestalen afgenomen.

Tijdens deze tests vroegen de wetenschappers aan de paren om te discussiëren en minstens 1 lastig verschil van inzicht te bespreken.

De discussies werden opgenomen en gekeken werd naar verbale en nonverbale vijandigheden, zoals het rollen met de ogen, diep zuchten en uiten van kritiek.

Vijandige partners met een depressief verleden verbrandden gemiddeld 31 minder calorieën per uur, wat betekent dat ze 5,5 kilo per jaar aankomen. Ook bleek hun insulinepeil tot 2 uur na de maaltijd hoger, wat het risico op diabetes vergroot.

Onderzoeker Jan Kiecolt-Glaser schrijft dat stress de oorzaak is. Het is bekend dat een verhoogd niveau van stresshormonen ook de hartslag, bloeddruk, immuunsysteem treffen. Het is dus niet verrassend dat dit je vetmetabolisme ook vertraagt.

“Als de belangrijkste relatie in je leven slecht is, dan wordt wat des steunpilaar zou moeten zijn, een bron van spanningen en ook mensen die gezond eten worden daar dik van. Daarom raad ik koppels met problemen aan om hulp bij een professional te zoeken. Als dat niet helpt is het belangrijk om je af te vragen wat het meeste telt: je relatie of je gezondheid.”

Lees ook:Slaap: het kan je relatie maken of kraken
Lees ook:Geen relatie is beter voor het hart dan slechte relatie
Lees ook:Oudste dochter is dikker dan haar zusjes
Lees ook:Mannen zijn eerder ‘een beetje dom’ dan vrouwen
Lees ook:Een man aan tafel is stukken beter voor de lijn dan een vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>