Gelovige mensen worden strontvervelend van alcohol

Als we aan spirituele of gelovige mensen denken, hebben we meestal een vredig, gelukzalig en kalm beeld voor ogen.

Klopt! Maar juist voor hen geldt: als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan…….

Een studie van een Amerikaanse psycholoog uit Kentucky bewijst dat mensen met een spirituele of religieuze overtuiging agressiever en gewelddadiger worden als ze gedronken hebben. Hoe sterker het geloof, hoe driftiger het gedrag wordt.

Professor Giancola is overtuigd van het verband tussen de twee zaken. “Het is misschien wat simpel gesteld, maar er is echt een correlatie tussen alcohol en geloof.”

Hij onderzocht daartoe 520 mensen tussen de 21 en 35 jaar oud. Eerst stelde hij een aantal vragen over hun spirituele overtuiging, waarna hij ze of een alcoholisch, of een niet-alcoholisch drankje gaf.

Giancola focuste zich niet op een specifieke religie, maar vroeg de proefpersonen of ze in ‘iets’ geloofden, een ‘hoger wezen’.

Diegenen met een spirituele of religieuze overtuiging, waren weliswaar nuchter minder agressief. Maar zodra er drank in het spel kwam, sloeg de verhouding tot zijn verrassing de helemaal om.

“Alcohol bevrijdt dus blijkbaar het ‘beest’ in religieuze mensen”, aldus Giancola. Hij benadrukt wel dat deze eerste resultaten verder onderzoek vragen.

Lees ook:Een nieuwe relatie, een nieuw geloof
Lees ook:Schoonfamile maakt gehakt van bruidegoms penis
Lees ook:Waardoor gelovige mensen minder aantrekkelijk lijken
Lees ook:Maagden worden gelukkiger
Lees ook:Van 1 glas wijn word je aantrekkelijker, van 2 juist niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>