Mannen gaan voor spek en bonen mee bij meubels kopen

Afgelopen week bleek uit onderzoek maar weer eens dat Nederlandse vrouwen vooral bepalen wat hun echtgenoten moeten voor kleding kopen. Met vaak niet al te beste resultaten.

Maar ook op het gebied van de huis-aankopen zijn zij de baas.

Weliswaar kopen zij meubels en aankleding van de woning vaak samen met hun echtgenoot, maar zijn mening doet eigenlijk niet ter zake…….

Dat blijkt uit onderzoek onder 1250 Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar door de website Liever Interieur in opdracht van een woonwinkel.

Ruim 83% zegt onder ideale omstandigheden samen te beslissen over de aankoop van meubels, maar bij meningsverschillen beslist de vrouw wat er aangeschaft wordt.

Zo’n 37% van de ondervraagde vrouwen houdt daarbij niet van een compromis. Dat blijkt uit een onderzoek onder

Van de stellen gaat 55% samen op pad om voor een grote aanschaf het aanbod te onderzoeken. In 34% van de gevallen doet de vrouw het voorwerk: zij gaat naar winkels, leest bladen, informeert zich op internet, schift het aanbod en legt vervolgens een afgebakend rijtje opties aan de man voor.

Het uiterlijk van het aan te schaffen meubelstuk is veelal het belangrijkst. Bijna de helft van de paren heeft onenigheid over de gewenste stijl. 15% heeft zelfs altijd ruzie over hoe een meubelstuk eruit moet zien. Zo’n 20 procent koopt dan maar niks omdat er geen overeenstemming over de stijl bereikt kan worden.

35% zegt een beslissing over een aan te schaffen meubel te forceren door de mening van de partner te negeren en de eigen wens door te drukken. Daarvan is het overgrote deel vrouw.

22% roept tijdens de oriëntatie de hulp van vrienden en kennissen in. Bij het beslechten van meningsverschillen over de aankoop roept doet maar 4% dat.

Lees ook:IKEA-spullen kopen en in elkaar zetten: de ultieme relatietest III
Lees ook:Relatietest: samen een IKEA-meubel in elkaar zetten!
Lees ook:In een gezin doet de vrouw boodschappen en de man doet aankopen
Lees ook:Mannen haten roze rommel in huis
Lees ook:Verveling is de ultieme huwelijksdoder

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen gaan voor spek en bonen mee bij meubels kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>