Mannen minder moeite met vrouwen aanspreken dan andersom

Mannen vinden het makkelijker om vreemde vrouwen aan te spreken dan omgekeerd.

Alle soorten van sociale angsten komen sowieso vaker voor bij vrouwen dan bij mannen…….

Dat blijkt uit onderzoek van Spaanse wetenschappers onder 31.000 mensen van verschillende leeftijden in 18 verschillende landen, gepubliceerd in Personality and Individual Differences.

De Spanjaarden ondervroegen de vrijwilligers over een aantal potentieel ongemakkelijke situaties, zoals het praten met vreemden, het aanspreken van het andere geslacht, de reactie op kritiek, spreken in het openbaar, en het aanspreken van mensen met autoriteit.

Ook vroegen ze hoe ongemakkelijk ze zich voelden bij activiteiten zoals het eten en drinken in de openbare ruimte, het werken terwijl ze bekeken worden en het bezoeken van feestjes.

Het bleek dat vrouwen op zo goed als alle vlakken vaker sociale angsten voelden dan mannen. Dat was het geval voor alle leeftijden en in alle landen.

Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen was op het gebied van het aanspreken van het andere geslacht. Dat gaat mannen beter af dan vrouwen.

De wetenschappers zoeken de verklaring hiervoor bij de klassieke sekserollen waarbij vrouwen zich afwachtender zouden moeten gedragen als het gaat om het initiëren van contact.

Van alle angsten hadden zowel vrouwen als mannen het het moeilijkst met het aannemen van en reageren op kritiek. De tweede plaats was weggelegd voor het contact met de andere sekse.

Lees ook:Tieners gaan online sneller vreemd dan in het echt
Lees ook:Mannen veel vaker eenzaam dan vrouwen
Lees ook:Eenzaam? Ga op een koor!
Lees ook:Vrij jezelf tot 10 jaar jonger!
Lees ook:Een warm bad voelt voor eenzame mensen als…….. een warm bad

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>