Herken de lesbo: heterovrouwen hebben geen gaydar

De gaydar is het vermogen iemands seksuele geaardheid te bepalen op basis van zijn of haar uiterlijk.

Eerder bleek uit onderzoek dat vrouwen vlak voor hun ovulatie met 1 blik kunnen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Op de andere dagen valt dat behoorlijk tegen……..

Zo blijkt uit een nieuwe studie van de Northeastern University uit Boston.

Een doctoraalstudente ondervroeg 9 vrouwen, onder wie 5 lesbiennes, om voor de camera te praten over hun leven. Achteraf moesten ze weergeven welke gedachten en emoties ze ervaren hadden tijdens het interview.

Vervolgens werden 67 hetero- en 43 lesbische vrouwen gevraagd om naar de video-opnames van de interviews te kijken. Ze moesten daarbij inschatten wat hun seksegenoten dachten, voelden én wat hun seksuele geaardheid was.

De resultaten waren duidelijk: de lesbische vrouwen slaagden er vrij goed in om de seksuele geaardheid van de geïnterviewde vrouwen in te schatten. De heterovrouwen op hun beurt waren beter in staat om de emoties en gedachten van hun seksegenoten te lezen. Wat het inschatten van het algemene karakter betreft, scoorden de twee groepen even goed.

Het blijft voorlopig onduidelijk waarom de gaydar van lesbische vrouwen beter werkt. Maar volgens de onderzoekers kunnen de lesbische vrouwen het wellicht beter inschatten omdat ze het ‘meer uitdagend en interessant’ vinden om de seksuele geaardheid van andere vrouwen in te schatten dan om naar emoties te peilen.

Heterovrouwen vinden de seksuele geaardheid minder belangrijk en focussen daarom meer op de emoties.

Het onderzoek leverde wel een opmerkelijk resultaat op. Het bleek voor beide groepen veel makkelijker om de heterovrouwen uit de interviews in te schatten. Simpel gezegd: de heterovrouwen waren veel duidelijker in het uiten van hun karaktertrekken en emoties.

Lees ook:Gaydar bestaat niet
Lees ook:Vlak voor hun eisprong zien vrouwen in 1 blik of een man he of ho is
Lees ook:Seksuele vloeibaarheid: Cameron Diaz deelde bed met vrouw
Lees ook:Homomannen en heterovrouwen reageren identiek op mannengeur
Lees ook:Mensen die altijd maar blij zijn, hebben plank voor de kop

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>