Vrouwen zeggen vaker ongemeend ‘ik hou van jou’ dan mannen

1 op de 3 vrouwen heeft wel eens ‘Ik hou van jou’ tegen een man gezegd, terwijl ze dit niet meende.

Andersom is dat maar 1 op de 5……..

Dit blijkt uit onderzoek door Lovehoney onder 1800 volwassenen.

Vrouwen voelen zich soms onder druk staan, omdat haar partner de liefdeswoorden ook al meerdere keren heeft gezegd of omdat ze al een lange tijd samen zijn.

Daarnaast zeggen de vrouwen regelmatig ‘Ik hou van jou’ in een euforisch moment tijdens de seks of om hun partner gerust te stellen. Ook worden de woorden regelmatig tegen de partner gezegd om de omgeving te plezieren.

Terwijl vrouwen het eerder zeggen zonder het te menen, zijn mannen sneller geneigd om de 4 woorden uit te spreken op het moment dat ze de echte liefde voelen.

Slechts 5% van de mannen wacht totdat hun vriendin de woorden eerst uitspreekt.

Meer dan de helft van alle mannen en vrouwen heeft binnen een maand ‘Ik hou van jou’ tegen de nieuwe partner gezegd. 13% doet dit binnen een week, terwijl 3% toegeeft dit ook weleens op een eerste afspraakje te hebben gezegd.

Als koppels eenmaal in een stabiele relatie zitten, verklaren zij hun liefde veel vaker. Ongeveer 40% van de stellen zegt meerdere keren per dag dat ze van elkaar houden. 36% doet dit gemiddeld 1x per dag.

Dubbel zoveel mannen als vrouwen vindt het belangrijk om hun partner te horen zeggen dat ze van hem houdt. Toch is de helft van de ondervraagden ervan overtuigd dat mensen die het té vaak zeggen niet meer oprecht zijn.

Lees ook:Zeg jij nog weleens ‘Ik hou van jou’?
Lees ook:Hoezo toyboys en cougars? Helft mannen glijdt op schoonmoeder!
Lees ook:Een kwart van de Nederlanders heeft geen beste vriend of vriendin
Lees ook:Eerst zoenen dan seks en pas daarna ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Waarover liegen partners het meest tegen elkaar?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>