Vrouwen ruiken hun liefdesrivales op afstand

Vruchtbare vrouwen gaan met elkaar de competitie aan.

Kunnen ze dan aan de neus van een andere vrouw zien of ze ovuleert of niet?

Nou bijna. In elk geval ruiken vruchtbare vrouwen hun rivales wel en dat zorgt voor een fellere concurrentiestrijd om de heren……

Zo blijkt uit onderzoek door psychologen van Florida State University, waarover zij publiceerden in het vakblad ‘Evolution and Human Behavior’.

Zij lieten jonge vrouwen gedurende hun vruchtbaarste periode, dag 13, 14 en 15 van de cyclus en hun minst vruchtbare tijd, dag 20, 21 en 22, een T shirt dragen.

Deze shirts werden aan een groep jonge vrouwelijke proefpersonen gegeven om te ruiken. De geur was niet vertroebeld door deodorant, zeep e.d.

Na het ruiken werd het testosteronniveau van de proefpersonen gemeten. Dat was na het ruiken van de ‘vruchtbare’ T-shirts duidelijk hoger en na het besnuffelen van de ‘onvruchtbare’ shirts duidelijk lager.

Dit toont aan dat vrouwen letterlijk ‘een neus hebben’ voor hun concurrentes. Ze nemen waar of andere vrouwen een risico vormen voor hun eigen kansen op voortplanting. Door het hogere testosterongehalte kunnen ze er agressiever optreden als een concurrente zich meldt bij man of vriend.

Vertrouwt een vrouw haar vriendin dus ineens niet rond haar vriendje, dan is het waarschijnlijk omdat die vriendin op dat moment op haar vruchtbaarst is.

Uit eerder onderzoek is naar voren gekomen dat mannen de ovulatie van een vrouw ook kunnen waarnemen en dan meer flirten met een vrouw.

Lees ook:Heren: gooi uw deo’s weg, vrouwen willen testosteron ruiken!
Lees ook:Mannen raken opgewonden van lichaamslucht vruchtbare vrouw
Lees ook:Mooie vrouwen ruiken lekker, mooie mannen stinken
Lees ook:Mannen proberen op vruchtbare vrouwen indruk te maken door ander taalgebruik
Lees ook:Potentiële partners ruiken elkaars eventuele ziektes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>