Apies kijken: mooie en seksgewillige vrouwtjes zijn mannetjes de baas

Wat is er leuker dan aapjes kijken. En dan zeker de bonobo’s, ook wel seksapen genoemd, die van alle soorten het dichtste bijde mens staan. Gedrag van hen bestuderen, opent ook voor mensen een wereld.

Hoewel bij bonobo’s de mannen, net als mensen, groter en sterker zijn, bezetten de vrouwen zeer goede posities in de groep en daar hebben de apendames zo hun tactieken voor…….

Zo blijkt uit onderzoek van het Max Planck Instituut in Leipzig zagen die de bonobo’s bestudeerden in het wild in het nationaal park Salonga in de Democratische Republiek Congo.

De vrouwtjes hebben hun dominantie volgens niet te danken aan goede onderlinge samenwerking. De schoonheid van de vrouwtjes speelde wel degelijk een rol. Als zij dan ook nog eens seksuele bereidwilligheid tonen, gedragen de mannetjes zich veel minder agressief en winnen de vrouwtjes de strijd.

De conflicten die vrouwtjes ook winnen, zijn die waarbij het kroost in het geding is. Mannetjes blijken geen partij voor vrouwtjes die hun jongen beschermen.

Lees ook:Leer van bonobo’s: man + vrouw gelijk en liever seks dan oorlog
Lees ook:Promiscuë pimpelmezen gaan voor lekkerste wijfjes
Lees ook:Met een man in de buurt worden vrouwen onder elkaar agressiever
Lees ook:Weinig vrouwen in de buurt maakt mannen monogaam en huiselijk
Lees ook:Mannen zijn de wegwerpartikelen van de natuur

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>