Hoe vooral mannen proberen slimmer over te komen dan ze zijn

Naar de opera gaan, een bril zonder sterkte dragen of een moeilijk boek meenemen op vakantie, Shakespeare citeren of te doen alsof ze verstand hebben van jazz.

Dat doen mensen allemaal om intelligenter over te komen en indruk te maken op collega’s, vrienden of een potentiële partner.

Mannen dubbel zo vaak als vrouwen………..

Zo blijkt uit onderzoek van Ask.com.

Luid over politiek praten waar anderen bij zijn, moeilijk boeken ‘lezen’ op het strand, doen alsof je die gisse opmerking van iemand anders zelf bedacht hebt of naar een kunstgalerie gaan: allemaal pogingen om over te komen als de nieuwe Einstein.

Publiekelijk naar klassieke muziek luisteren, praten over opera’s die je nog nooit gezien hebt of doen alsof je een wijnkenner bent, zijn ook populair.

Tweederde van de ondervraagden probeert vrienden te imponeren, terwijl 36% weleens de slimmerik uithangt op het werk en 32% indruk wil maken op een potentiële partner.

Sociale media lijken een belangrijke invloed te hebben op dit fenomeen. Zo delen mensen politieke artikelen op Facebook of retweeten ze om zich zo als de online-intellectueel te presenteren.

Lees ook:Jonge mensen vinden reislustig zijn super sexy
Lees ook:Gouden combinatie: woman in red, man in grey
Lees ook:Wat vrouwen niet moeten vertellen als ze op date zijn
Lees ook:De eerste 12 minuten van de eerste date zijn cruciaal
Lees ook:Deze 7 types kunnen zich wel ‘vrienden’ van je noemen, maar zijn het niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>