Oscar-winnaressen zijn verliezers in de liefde

In 2011 schreven wij hier op relatie.blog over het fenomeen Oscar-winnaressen en relatiebreuken.

We somden toen de vrouwelijke Hollywood-kanjers op die niet lang na winnaressen te zijn van het zo fel begeerde beeldje, verliezers werden in de liefde.

De bekendste voorbeelden waren en zijn Julia Roberts, Kate Winslet en natuurlijk Sandra Bullock.

Trekken de mannen zulke triomfen van hun vrouwen niet? En moeten vrouwen dus ook niet té succesvol worden?, vroegen wij ons vorig jaar al terecht af. Ook de wetenschap heeft zich inmiddels op dit fenomeen gestort………..

Uit onderzoek van de Canadese Carnegie Mellon Business School en de University of Toronto blijkt dit raar maar waar te zijn.

De onderzoekers hebben gekeken naar 751 genomineerde acteurs en actrices van de jaren ’30 tot aan nu. Van Katherine Hepburn, die een jaar nadat ze werd gekozen tot de Beste Actrice ging scheiden van haar echtgenoot in 1933, tot Sandra Bullock in 2010, bij wie haar huwelijk enkele dagen na de uitreiking strandde. Maar liefst 60% van de vrouwen die een Oscar winnen voor de beste hoofdrol heeft daarna een echtscheidingsadvocaat nodig.

Hoewel relatiebreuken natuurlijk meer regel dan uitzondering zijn in filmland, blijkt uit het onderzoek wel dat hoe ouder de Oscar-winnares in kwestie is, hoe langer haar huwelijk zal duren.

Deze bevindingen zijn overigens niet afwijkend van het aantal scheidingen dat bij andere succesvolle vrouwen passeert. Als een vrouw meer gaat verdienen, neemt ook haar risico op een scheiding toe. Vooral als haar salaris boven dat van haar man uitkomt.

Een prettige uitzondering op de regel is de Oscar-winnares van vorig jaar: Meryl Streep. Zij heeft inmiddels heel wat beeldjes op de schoorsteenmantel staan in het huis dat ze al 35 jaar lang deelt met haar man, de beeldhouwer Don Gummer. Samen hebben ze 4 kinderen die ook filmambities hebben.

Lees ook:Vrouwen die een Oscar winnen, zien hun relatie op de klippen lopen
Lees ook:Tom Hanks: dat is pas een betrouwbare man!
Lees ook:De aantrekkingskracht van tattoos
Lees ook:Het zal je man maar wezen: elke nacht 90 decibel!
Lees ook:Man van nu zwemt bijna liever tussen haaien dan dat ie huwelijksaanzoek doet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Oscar-winnaressen zijn verliezers in de liefde

  1. Pingback: Is Sandra Hazeleger een triest slachtoffer van de huidige m/v verwarring? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>