Nederlandse mannen vaker obesitas dan de vrouwen

Het aantal mensen met overgewicht in de wereld is op dit moment groter dan het aantal mensen met ondervoeding en dus ondergewicht.

Is dat goed nieuws? Nee, hoewel het nog steeds makkelijker is om tot die eerste groep te behoren zijn de cijfers zorgwekkend.

Vorig jaar had meer dan de helft van de volwassen mannen in ons land overgewicht. Bij de vrouwen bleef het nog onder de helft……….

Het gemiddelde gewicht van de Nederlanders is in 20 jaar meer toegenomen dan de gemiddelde lengte. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2011 was de gemiddelde man in Nederland 1,81 meter lang, de gemiddelde vrouw 1,68 meter. Vergeleken met 1991 zijn mannen nu 2,1 en vrouwen 0,6 centimeter langer. Het verschil tussen de gemiddelde lengte van beide geslachten is daarmee gestegen van 11,9 naar 13,4 centimeter.

Het lichaamsgewicht van de gemiddelde volwassene in Nederland is meer gestegen dan de gemiddelde lengte. De afgelopen 2 decennia werd de gemiddelde man 5,6 kilogram en de vrouw 3,7 kilogram zwaarder. In 2011 woog een man gemiddeld 84 en een vrouw 70 kilogram.

Deze veranderingen zijn gepaard gegaan met een forse toename van het aandeel mensen met overgewicht. In 2011 was 54% van de volwassen mannen en 43% van de vrouwen te zwaar. In 1991 was dat volgens het CBS respectievelijk 39% en 31%.

Bovendien is het aandeel mensen met ernstig obesitas relatief sterk gestegen. Dat is het geval bij iemand van 1,81 meter bij 98,3 kilo of meer en bij iemand van 1,68 meter bij een gewicht van minimaal 84,7 kilo.

Lees ook:Steeds minder kinderen wonen bij hun vader en moeder in 1 huis
Lees ook:Nederlandse mannen en vrouwen de langsten ter wereld
Lees ook:Vrouwen vinden lengteverschil in relatie belangrijker dan mannen
Lees ook:Lange mensen zijn vaker intelligent dan kleine
Lees ook:Het is 5 jaar bijkomen na scheiding of dood van partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlandse mannen vaker obesitas dan de vrouwen

  1. Pingback: VIDEO: vrouwen gedragen zich als kerels in de sportschool en mannen als miepen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>