Katholieken kunnen niet geloven dat Jezus een getrouwd man was

Een klein stukje script want onlangs gevonden en onderzocht is zou de omstreden stelling bevestigen dat Jezus Christus getrouwd was en een gezin had.

Maar de kerk van Rome, waar ze niet aan huwelijken doen, wil er nog niet aan……….

Een onbeholpen vervalsing, schrijft de officiële krant van het Vaticaan, L’Osservatore Romano, deze week in een hoofdredactioneel commentaar.

In de krant staat ook een analyse waarin Alberto Camplani van de Universiteit Sapienza van Rome twijfels plaatst bij de echtheid van het document. Daarin spreekt Jezus over ”mijn vrouw’.

Karen King, kenner van het vroege christendom aan de Harvard Divinity School, onthulde het omstreden document vorige maand op een conferentie in Rome. Het zou gaan om een 4e-eeuws koptisch document.

Enkele theologen reageerden vorige week al sceptisch op de onthulling. King nodigde collega’s toen ook uit de echtheid van het document te onderzoeken.

Volgens King kan op basis van het document worden geconcludeerd dat vroege christenen rekening hielden met een getrouwde Jezus. Volgens de christelijke leer was hij niet gehuwd. Het gerucht dat Maria Magdalena Jezus’ vrouw was, is altijd hardnekkig geweest.

In diverse boeken, theaterstukken en musicals werd ook al ‘gespeeld’ met het idee dat Jezus een liefdesverhouding had met Maria Magdalena. O.a. in ‘Jesus Christ Superstar’, waarin Maria zingt ‘I don’t know how to love him’.

Lees ook:Ook Jezus Christus was een getrouwd man
Lees ook:Met Kerst komt Jezus als homo uit de kast
Lees ook:RK kerk wordt opener t.o.v. echtscheiding
Lees ook:Man zet seksleven in Excel-document en kan het voorlopig schudden!
Lees ook:Oud echtpaar ‘stapt samen uit het leven’ in luxe Parijse hotelsuite

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>