Vruchtbaarheid vrouw kan door mannen van haar gezicht gelezen worden

Gisteren schreven we over het feit dat onderzoekers ontdekten dat de seksuele voorkeur van mannen afleesbaar is in de pupillen van hun ogen.

Vandaag melden we bij relatie.blog dat diezelfde mannenogen kunnen waarnemen of een vrouw in haar vruchtbare periode van de cyclus zit of niet.

Ja, dat is van haar gezicht af te lezen………

Dat blijkt uit een Zwitserse studie, waarover is gepubliceerd in het vakblad ‘Hormones & Behaviour’.

De onderzoekers lieten computerfoto’s analyseren van vrouwen in hun vruchtbare en onvruchtbare periode. Het bleek dat het gezicht zeer subtiel op 178 verschillende punten verandert als een vrouw gaat ovuleren.

De huid wordt een heel klein beetje donkerder, haar lippen iets groter en sommige spieren spannen zich iets meer aan, waardoor het gezicht iets ronder is. Voor het blote oog lijkt dat onzichtbaar.

Met behulp van opnieuw een computer en Photoshop werden foto’s van onvruchtbare vrouwen vruchtbaar ‘gemaakt’. De oorspronkelijke foto’s en de bewerkte exemplaren werden aan een groep mannen voorgelegd. De vraag was wie ze aantrekkelijker, zorgzamer en meer bereid tot een afspraakje vonden. De mannen kozen massaal de foto van de vruchtbare vrouw.

Vrouwen geven dus subtiele, maar voor mannen waarneembare signalen af dat ze zwanger kunnen worden. Recent werd uit onderzoek duidelijk dat vruchtbare vrouwen meer sexy gaan dansen. Voorts bleek al dat vrouwen vlak voor de eisprong blotere kleding dragen en meer geld uitgeven aan make-up en jurkjes. Ook zijn ze jaloerser en meer geïnteresseerd in mannen met statussymbolen, zoals grote auto’s en dure horloges.

Lees ook:Vrouw in sexy setje is vruchtbaar
Lees ook:Mannen proberen op vruchtbare vrouwen indruk te maken door ander taalgebruik
Lees ook:Mannen vinden lange benen niet sexy
Lees ook:Vrouwen die tijdens daten rood dragen worden door man meer gefêteerd
Lees ook:Vrouwen ruiken hun liefdesrivales op afstand

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>