De VIVA-vrouw is helemaal niet stout: ze wil een monogaam huwelijk en kids

In tegenstelling tot hoe veel buitenlanders over ons denken, zijn wij best wel braaf. Een aantal jaren terug leek het erop dat ‘de stoute vrouw’ haar intrede gedaan had.

Nederlandse jonge vrouwen zijn echter niet geïnteresseerd in open relaties of toyboys maar geven massaal de voorkeur aan een monogaam huwelijk en kinderen krijgen…….

Dat blijkt uit een onderzoek dat het blad Viva hield onder 725 vrouwen van rond de 30.

96% van hen zegt een monogame relatie te hebben en 82% wil haar hele leven bij haar partner blijven. Ruim 80% is voorstander van het huwelijk, 17% is reeds getrouwd, 41% wil het graag en 40% staat er voor open.

Dertigsters vinden seks niet het belangrijkste. In het rijtje ‘wat zoek je in een relatie?’ neemt seks met 66% de 4e plaats in. Meer dan 90% vindt emotionele steun het allerbelangrijkste, gevolgt door passie (70%) en romantiek (69%).

Ook kinderen staan hoog op haar verlanglijstje. Van de vrouwen zonder kinderen wil 70% graag moeder worden. Bijna 40% vindt dat het hebben van een partner daarbij een vereiste is. Zo’n 18% twijfelt nog over kinderen en slechts 12% wil liever geen nageslacht.

40% wil wel een relatie met een oudere man. Slechts 8% heeft liever jonger. Het gemiddelde leeftijdsverschil tussen partners is 5,7 jaar. Eenderde van de vrouwen vindt het niet erg financieel afhankelijk te zijn van haar man of vriend. Zo’n 20% is zelfs al financieel afhankelijk van hem, al zeggen de meesten dat dit tijdelijk is.

Van de vrijgezelle vrouwen vindt 34% het prima om alleen te zijn. Toch wil 66% graag een relatie en 60% heeft soms de vrees alleen achter te blijven.

Lees ook:Viva-vrouwen gelukkiger in de liefde dan 40 jaar terug
Lees ook:Mannen willen trouwen, vrouwen willen vooral kinderen
Lees ook:Beter ‘ik hou van jou’ dan dirty talk
Lees ook:Geen of slechte seks is vroeg of laat: einde relatie
Lees ook:Open relatie of dichte deur?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>