Vrouwen zijn de motor achter romantiek

Vrouwen tussen de 20 en 35 jaar bellen gemiddeld het meest met hun partner.

Daarna bellen en sms’en ze vooral vaker met hun dochters.

Mannen bellen het vaakst met hun lief vanaf begin 30, en dat doen ze zo’n 7 jaar, waarna ze weer vooral hun vrienden contacten……..

Een aantal ambitieuze onderzoekers heeft, binnen heel Europa, meer dan 2 miljard telefoontjes en sms’jes bestudeerd. Niet om een clubje terroristen op het spoor te komen, maar om het romantische gedrag van mannen en vrouwen te analyseren.

Volgens hoofdonderzoeker Robin Dunbar in Psychology Today laat zijn onderzoek zien dat paarvorming belangrijker is voor vrouwen dan mannen.
Dat klopt met wat evolutiebiologen erover zeggen. “Dit is het echter het eerste sterke wetenschappelijke bewijs dat romantische relaties worden gedreven door vrouwen.’ zet Dunbar. Verder meent hij dat wij van een mannenheerschappij naar een vrouwenheerschappij gaan.
Relaties van mannen zijn vaak erg vrijblijvend. Ze functioneren vaak op de hoogste politieke niveaus, maar aan het eind van de dag wordt de structuur van de maatschappij bepaald door vrouwen, precies zoals we bij andere primaten zien.”

Lees ook:Kunnen mannen en vrouwen ook ‘gewoon vrienden zijn? VII
Lees ook:Vrouwen spieken vaker in de smartphone van hun partner dan mannen
Lees ook:Mannen vinden ongevraagd huishoudelijk doen romantisch
Lees ook:Tweelingen worden ouder
Lees ook:Heftige sms’jes vormen hard bewijs bij vechtscheidingen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>