Sexdrive mannen is oorzaak van alle strijd in de wereld

Het feit dat de mannelijke helft van de mensheid is uitgerust met testosteron is de bron van alle geweld, conflicten en agressie.

Mannen zijn genetisch geprogrammeerd om de strijd aan te gaan met hun soortgenoten.

Het draait allemaal om wie de meeste en de mooiste ‘vrouwtjes’ kan ‘bezitten’.

Met veel agressie kunnen zij er namelijk meer aan zich binden. Vrouwen daarentegen zijn door de natuur uitgerust met de lichamelijke kenmerken om kinderen te krijgen, te zogen en te verzorgen en om een vreedzame houding aan te nemen…….

Een cliché als een deur, maar hij wordt wel bevestigd door Mark van Vugt van het Institute for Cogntive and Evolutionary Anthropology aan de universiteit van Oxford, waarover vandaag gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Philosophical Transactions of the Royal Society’.

“Er bestaat geen wondermiddel tegen conflicten”, aldus van Vugt. “De oplossing is zo moeilijk omdat ons brein veranderd is door evolutie. De menselijke hersenen zijn geprogrammeerd om conflicten met anderen te onderhouden. Ruzie tussen rivaliserende mannen is een manier om een partner te vinden, een territorium te veroveren en status op te bouwen.”

Door de geschiedenis heen waren mannen veel vaker dan vrouwen de oorzaak van oorlogen en conflicten. Zij hebben meer vooroordelen over soortgenoten dan vrouwen en discrimineren buitenstaanders veelvuldiger. Ook vinden zij hiërarchie binnen groepen belangrijker. Agressief gedrag zorgt er immers voor dat er meer vrouwen in hun groep zitten, waardoor de kans op voortplanting groter is.

“Chimpansees doen hetzelfde. De mannetjes blijven hun territorium afbakenen. Als een vrouwtje van een andere groep erbij wil, zal ze aangemoedigd worden. Wanneer een mannetje te ver afdwaalt wordt hij geslagen en mogelijk zelfs wel vermoord”, aldus van Vugt.

Anno 2012 uit de seksdrift van menselijke mannen zich in concurrentieslagen, van burenruzies tot voetbalgeweld, tot aan bendestrijd en ja helaas: oorlogen aan toe.

MAARRR: Vrouwen zijn wraaklustig!

Lees ook:Waarom we met z’n allen vallen voor de schattige politiepup Battje
Lees ook:Oorlogs-onderscheidingen bij mannen werken als vrouwenmagneten
Lees ook:Sommige mensen zijn gemaakt om single te blijven
Lees ook:Vrouwen kijken net zo seksistisch naar mannen als omgekeerd
Lees ook:Leer van bonobo’s: man + vrouw gelijk en liever seks dan oorlog

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>