Helaas: met hard werken compenseer je een ongelukkig privéleven niet

Hoewel veel mannen en vrouwen die bijvoorbeeld relatieproblemen hebben of in een echtscheiding liggen, zich extra hard op hun werk storten heeft dat op den duur geen enkele zin.

Natuurlijk kennen we allemaal de workaholics waarvan we ook zeggen dat hij of zij nou eenmaal geen privéleven heeft, maar deze mensen houden zichzelf alleen maar voor de gek………

Om tot deze conclusie te komen werden ruim 10.000 mensen uit 30 Europese landen ondervraagd.

“Zakelijk en privé zijn zeker met elkaar verbonden, het geluksniveau thuis heeft invloed op je werk en vice versa”, vertelt onderzoeker professor Yannis Georgellis van de Kingston University in Londen. “Maar dat betekent niet dat je het een kunt compenseren met het ander.”

“Voor vrouwen met kleine kinderen is tevredenheid qua werk minder belangrijk. Prioriteiten veranderen: de familie en kinderen komen op de eerste plaats. Moeders geluk wordt op dat moment bepaald door haar gezin”, aldus Georgellis.

“Wanneer de kinderen tieners worden en moeders weer aan het werk gaan, wordt de balans tussen werk en hun algehele tevredenheid met het leven weer hersteld.”

Verder toont het onderzoek aan dat het verband tussen werk en tevredenheid in het leven kleiner is in rijkere landen. Het verband is het sterkst zichtbaar in arme, Oost-Europese landen.

Lees ook:Overwerken en lange dagen maken, nekken een huwelijk juist niet
Lees ook:Ouders van nu te moe voor seks
Lees ook:Wat je partner kan toe- of afdoen aan je carrière
Lees ook:Over liefde en seks tijdens kantooruren
Lees ook:Nederlandse vrouwen met kinderen doen aan agendaseks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>